Emisija 22.04.2017.

Emisija 22.04.2017.

Silvi Končurat i Denis Ostrogonac pripremili su ovo subotnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice. U današnjoj emisiji sviraju vam: Dirty Vegas ''Reckless'', Disciples ''On my mind'', Mike and the Mechanics ''Don't know what came over me'', Luminize ''Twilight'' i Default ''Wasting my time''. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

DIRTY VEGAS - RECKLESS

 

Dirty Vegas je britanski house glazbeni trio koji se sastoji od Bena i Paula Harrisa koji su zaduženi za instrumente i produkciju i Stevea Smitha na vokalima. Skupina je osnovana 2001., a zatim se raspala 2005. godine prije reformiranja u prosincu 2008. godine kako bi snimili novi materijal. Liva Soul & Consoul Trainin remixirali su njihov singl ''Reckless''.

 

DISCLIPLES - ON MY MIND

 

Engleski producentski trio Disciples kojeg čine Nathan Vincent Duvall, Gavin Koolmon i Luke McDermott, upoznali smo kao saradnike Calvina Harrisa na singlu ''How Deep Is Your Love'' i  uspješan singl ''They Don't Know''. Njihov novi uradak nosi naziv ''On My Mind'' i za njega je snimljen videospot.

 

 

ZONA GRAMOFONA

 

- Madonna je izdala album "American Life".

- Destiny's Child su bile na britanskom broju jedan s hitom''‘Survivor''. Njihova tadašnja članica, Beyonce, točno je šest godina kasnije ponovila taj uspjeh kad joj se na vrhu britanske ljestvice našao duet s Shakirom ''Beautiful Liar''.

- Američki folk pjevač Richie Havens, koji je svojim nastupom otvorio festival Woodstock 1969. godine, umro je od posljedica srčanog udara u 72. godini u svojem domu u Jersey Cityju u New Jerseyu.

1951. godine rodio se ritansi glazbenim Paul Carrack. Bio je član bendova Ace, Roxy Music, Squeeze i The Bleeding Heart Band. Bio je i autor pjesama za Mike and the Mechanics koji su nedavno objavili novi album koji su najavili singlom ''Don't know what came over me'' .

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

LUMINIZE - TWILIGHT

 

Skupina Luminize, četiri energične djevojke iz Crikvenice, imaju potpuno novi singl na engleskom jeziku – ''Twilight''. S novom pjesmom predstavljaju zaokret u zvuku, a s pratećim videospotom donose i novi vizualni identitet. Ove talentirane glazbenice - Matilda, Marcela, Irena i Tea, svoju glazbenu karijeru već nekoliko godina grade u Nizozemskoj, a iza sebe imaju debitantski album ''All Or Nothing''. Regionalnoj publici dobro su poznati i njihovi singlovi na hrvatskom jeziku – odlično prihvaćen duet ''Zašto još volim te'' s Marinom Jurićem-Čivrom, kao i singl ''Glavni lik''. Svoju glazbenu priču nastavljaju s potpuno novim singlom – pjesmom ''Twilight'', koja donosi i nešto drugačiji zvuk od onog na koji su nas do sada naviknule. Riječ je o modernom i mističnom dark-pop prizvuku s electro-utjecajem, dok se pjesma tematski bavi unutarnjom borbom svakog pojedinca – individualnom nesigurnošću, uz istovremenu želju za izbjegavanjem ranjivosti.

 

 

ONE HIT WONDER

 

DEFAULT - WASTING MY TIME

 

''Wasting my time'' je naslov pjesme kanadskog alternativni rock benda Default i vodeći je singl s njihovog prvog albuma iz 2001. ''The Fallout''. Pjesma je debitirala na radio postajama  u jesen te godine. ''Wasting my time'' njihova je najpoznatija pjesma i s njom su došli do broja  13 na američkoj Billboard Hot 100 ljestvici 8. lipnja, 2002., te na broj 3 US Modern Rock ljestvice, i broja 2 na US mainstream rock ljestvicama.

 

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 28.04.2018. 13:15 - 13:45

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Aurora, Sigrid, Brad Paisley, Vlajić & Dedić featuring Jakša Jordes & Surka i Jerry ...

Music box
Nedjelja, 29.04.2018. 13:15 - 13:45

Sve najave