Emisija 17.09.2017.

Emisija 17.09.2017.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo nedjeljnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam predstavljaju: Dornika, Benjamina Clementinea, Adele, Mirnu i Eddiea Hollanda. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

DORNIK – GOD KNOWS

Electronic-soul multiinstrumentalist, pjevač, tekstopisac i producent Dornik široj publici se predstavio istoimenim debi-albumom 2015. godine, kao jedan od najbrže rastućih R&B glazbenika. Sada, dvije godine nakon objave debitantskog izdanja predstavlja singl ''God Knows''. Dornik je počeo svirati bubnjeve i baviti se produkcijom za vrijeme boravka u Londonu. Tamo je osnovao i bend u kojem je svirao s basistom Roccom Palladinom, s kojim je kasnije bio dio pratećeg benda Jessie Ware, no ne zadugo. Ubrzo nakon što je čula njegove autorske snimke, na inicijativu Jessie Ware, Dornik je imao prilike predstaviti svoj talent ljudima iz njene diskografske kuće, a kasnije i publici. Singl ''God konws'' snimao je s producentom  umjetničkog imena Jungle, čiji je veliki fan. Dornik o novom singlu kaže da zapravo predstavlja ljubavno pismo djevojci u koju je iskreno zaljubljen.

 

BENJAMIN CLEMENTINE – JUPITER

Engleski umjetnik, pjesnik, glazbenik te vokal u rangu Leonarda Cohena i Nine Simone, strastven kao Edith Piaf te miljenik Paula McCartneya, Zanea Lowea i Davida Byrnea, spreman je za objavu iščekivanog novog studijskog izdanja koje će nositi naziv ''I Tell A Fly'', a u Hrvatskoj ga očekujemo 15. rujna. Mercury Prize dobitnik– Benjamin Clementine objavio je potpuno novu pjesmu, naziva ''Jupiter''. Kaže da je nova pjesma govori sigunom mjestu koje više ne postoji, ništa više nije sigurno, niti će biti. Benjamin je s iščekivanog albuma prethodno objavio pjesme ''Phantom of Aleppoville'' i ''God Save The Jungle''.

 

ZONA GRAMOFONA

- Najavljena su četiri nova izdanja iz diskografske 'zalihe' Jimia Hendrixa, gotovo 41. godinu nakon njegove smrti. Izdanje je donijelo kompilaciju od šest različitih koncerata koje je u San Franciscu tijekom tri dana u listopadu 1968.

- Country glazbena zvijezda, pjevač i gitarist George Hamilton IV umro je u Nashvilleu u Tennesseeu u dobi od 77 godina. Na početku svoje karijere 1956., Hamilton je imao prvih pet hit pjesama u SAD-u  s Rose i Beby Ruth, što je dovelo do turnejee s pop idolima Buddyem Hollyem i The Everly Brothersima.

- ''Futuresex/LoveSounds'' Justina Timberlakea je stigao na vrha britanske ljestvice albuma samo devet dana nakon izlaska na tržište.

2011. godine Adele je s hitom ''Someone Like You'' stigla do vrha američke ljestvice singlova. Singl je bio broj jedan i u Britaniji, čime je Adele postala prva glazbenica koja je imala dva singla na broju jedan s istog albuma. Ovaj singl bio je na prvom mjestu i u Australiji, Irskoj, Novom Zelandu, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Poljskoj, Švicarskoj i Velikoj Britaniji.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

MIRNA – TVOJA LAŽ

Predstavljamo vam Mirnu Škrgatić, mladu skladateljicu i pjevačicu iz Rijeke. Zaljubljena je u glazbu od malih nogu, vjerojatno zbog činjenice što joj je tata bio glazbenik i autor, Marin Škrgatić. Inspiriraciju za pjesme traži u svakodnevnim događajima, a većina njezinih pjesama ima poruke koje su proizašle iz njenih promišljanja o svijetu i ljudima, a neke su pjesme i osobnog karaktera. Prije odlaska u autorske vode pjevala je u mnogim sastavima pa je tako jedno kratko vrijeme provela u zboru Putokazi, a jedno je vrijeme pjevala back vokal u bendu Quasarr. Prva pjesma s kojom se predstavlja široj publici je pjesma ''Tvoja laž''. Pjesma govori o današnjoj ovisnosti ljudi o društvenim mrežama i njihovom iskrivljenom prikazu na istima.

 

ONE HIT WONDER

 

EDDIE HOLLAND – JAMIE

Edward "Eddie" Holland, Jr. je američki pjevač, tekstopisac i producent. Iako Holland spada među rane Motown izvođače koji su snimili manje hitove poput "Jamie". Najpoznatiji je kao član Holland-Dozier-Holland, produkcijskog tima odgovornog za veliki broj Motown hit albuma izvođača poput Martha and the Vandellas, The Supremes, The Four Tops i The Isley Brothers. Holland je bio u službi tekstopisca, te je radio s producentom Norman Whitfieldom na tekstovima za grupu The Marvelettes and The Temptations, poput "Too Many Fish In The Sea" i "Beauty's Only Skin Deep". Slušamo njegov one hit wonder, pjesmu ''Jamie''.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 23.06.2018. 13:15 - 13:45

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Alvaro Soler, MNEK featuring Hailee Steinfeld, Duffy, Mario Huljev featuring Dino Dvornik i Gerardo. ...

Music box
Nedjelja, 24.06.2018. 13:15 - 13:45

Sve najave