Emisija 15.10.2017.

Emisija 15.10.2017.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo nedjeljnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam predstavljaju Dermota Kennedya, Pearl Jam, Shaynea Warda, grupu Boa i Nicka Lowea. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

DERMOT KENNEDY – MOMENTS PASSED

Dermot Kennedy kaže kako je sve počelo kada je imao 10 godina. Njegov rođak je svirao gitaru na zabavi i dobro mu je išlo. Tada je i on odlučio uzeti gitaru u ruke i početi svirati. Zaljubio se u glazbu Davida Graya i Glena Hansarda te pisanje tekstova. Sa 17 mu je postalo jasno da je njegov životni poziv glazba, nakon što je umjesto njega prijavu za fakultet pisala majka, jer nije imao namjeru raditi išta osim pisati pjesme i stvarati glazbu. Irski talent Dermot Kennedy predstavlja singl ''Moments Passed'' – predivnu mješavinu njegovog snažnog vokala te poetičnog i slikovitog pisanja, a s produkcijskim potpisom britanskog glazbenika i producenta Careya Willettsa. Nova pjesma dolazi nakon ovogodišnjeg iznimno uspješnog EP izdanja ''Doves & Ravens'', s kojim je privukao publiku i dostigao brojku od 50 milijuna Spotify streamova.

 

PEARL JAM – CORDUROY (Live At Wrigley Field)

Kao proslavu dva rasprodana nastupa na Wrigley Field stadionu 20. i 22. kolovoza 2016. godine, za vrijeme povijesne World Series championship sezone Chicago Cubsa, Pearl Jam je predstavio dokumentarni film u režiji Dannya Clinicha i prateći soundtrack ''Let's Play Two''. Chicago je rodni grad Eddia Veddera, a samim time bend ima posebnu vezu s Chicagom, Chicago Cubsima te Wrigley Field stadionom, koji je spoj sporta i glazbe. ''Let's Play Two'' obuhvaća glazbeni katalog originalnih pjesama te obrada 25 godina duge karijere benda. Kroz oči Dannya Clincha te glas Pearl Jama, film spaja prošlost i sadašnjost benda te Chicago Cubsa, kroz glazbu. S ovog koncertnog izdanja slušamo ''Corduroy''.

 

ZONA GRAMOFONA

- Radiohead su se nalazili na prvom mjestu s obje strane Atlantika sa svojim četvrtim albumom ''Kid A''.

- Singl s albuma ''All That You Can’t Leave Behind'', ''Beautiful Day'', postao je četvrti singl broj 1 u Britaniji za grupu U2.

- U legendarnom manhattanskom klubu CBGB održan je posljednji koncert. Klub se morao zatvoriti iz financijskih razloga. Prilikom otvaranja bio je namijenjen koncertima country, bluegrass i blues glazbe, otuda i akronim, no ubrzo je postao rodno mjesto i okupljalište mnogih punk rock i new vawe bendova.

1984. godine rodio se britanski pjevač Shayne Ward. Pjesma "The Way You Were", našla se na njegovom četvrtom studijskom albumu ''Closer'' iz 2015.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

BOA – STUP OD SOLI (LIVE)

U prepunoj Tvornici kulture u Zagrebu 25.3. 2017. godine, grupa Boa je održala slavljenički koncert povodom 35 godina svog rada i izdavanja prva dva legendarna albuma koji su objavljeni 1982 godine. Koncert je i snimljen i audio i video s 14 kamera koje su bile postavljene po cijeloj Tvornici, a cijeli je koncert snimljen u 4K UHD rezoluciji. Cijeli koncert bit će objavljen sredinom 10. mjeseca, a posebnost ovog izdanja je ta što će koncert biti objavljen i na Blue rayu te će kao takav postati prvi domaći koncert ikad objavljen u tom izdanju. Jedan od vrhunaca koncerta je bila svakako izvedba na drugi bis poznatog hita grupe ''Stup od soli'' pa je stoga ta pjesma i prvi službeni spot.

 

ONE HIT WONDER

 

NICK LOWE – CRUEL TO BE KIND

Nick Lowe je engleski pjevač i tekstopisac, basist i producent koji je snimao i izvodio raznovrsne glazbene stilove. Loweu se pripisuje izjava "pobjegao sam od tiranije zvuka doboša", kako bi objasnio svoj odmak od regularne pop glazbe mainstream radija. Njegove poznatije pjesme su "I love the sound of breaking glass," "All men are liars" i "Cruel to Be Kind", koju je napisao zajedno sa Ianom Gommom, a koju je u originalu snimio Brinsley

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 21.07.2018. 13:15 - 13:45

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Underworld & Iggy Pop, Pitbull featuring Theron Theron, Paloma Faith, Detour i Red Rockers. ...

Music box
Nedjelja, 22.07.2018. 13:15 - 13:45

Sve najave