9,99 - Drži vodu dok majstori odu!

9,99 - Drži vodu dok majstori odu!

Radio Sljeme — Gospodarstvo, društvo

Od 2015. godine zabranjen je uvoz klasičnih 'kombi' i 'cirko' bojlera. Oni ugrađuju nove plinske bojlere u obavezi kupiti kondenzacijske. No, za stare više nema niti dijelova, a ako koji "crkne", cijela zgrada mora mijenjati sve bojlere!

Posljednja emisija: Utorak, 26.09.2017 10:30

Aerosoul 11.09. 2017. 1. dio

Aerosoul 11.09. 2017. 1. dio

Drugi program — Glazba

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 11.09.2017 21:00

Agraria

Agraria

Radio Pula — Vijesti, obrazovanje, gospodarstvo, ekologija, agronomija

U prvoj Agrariji u novoj sezoni govorimo o berbi i grožđu. Najprije o tome kako ona protiče s obzirom na vremenske prilike koje joj, barem do danas, nisu išle na ruku. Govorimo i o zlatnoj žutici o kojoj s terena dolaze alarmantne vijesti. Procjenjuje se kako je ovom opasnom bolesti vinove loze u Istri već zaraženo oko 10 posto vinograda.

Posljednja emisija: Srijeda, 20.09.2017 00:00

Akademskih kvarat ure - Iva Jazbec Tomaić: Umjetnički tekstil

Akademskih kvarat ure - Iva Jazbec Tomaić: Umjetnički tekstil

Radio Rijeka — Obrazovanje, znanost

Znate li da se u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, u Rijeci, kod Kosog tornja, čuva vrijedan umjetnički tekstil? Posebno primjerci riječkog veza iz radionice benediktinskog samostana, iz 1849. godine?

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.09.2017 19:30

Aktualno u 17 26.09.

Aktualno u 17 26.09.

Prvi program — Vijesti

15 godina zatvora za Dragana Vasiljkovića optuženog za ratni zločin nad braniteljima i civilima. Za manje od 4 godine mogao bi izaći na slobodu. Državno odvjetništvo dobilo anonimnu kaznenu prijavu protiv ministrice Martine Dalić i izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka. U Sarajevu razgovarali ravnatelji obavještajnih agencija Hrvatske i Bosne i Hercegovine i zaključili da nije bilo nezakonitog prisluškivanja hrvatskih političara. Urednica: Sanja Cota\cf0

Posljednja emisija: Utorak, 26.09.2017 17:00

Andromeda

Andromeda

Drugi program — Obrazovanje, znanost

Istraživanje pradavne prošlosti: Formiranje zvijezda u ranim galaksijama. Kako je protekao veliki finale letjelice “Cassini”? To su samo neke teme o kojima ćemo govoriti u Andromedi.

Posljednja emisija: Utorak, 19.09.2017 20:00

Antologija pripovijetke

Antologija pripovijetke

Treći program — Kultura, umjetnost

AZORIN: KRATKE PRIČE, 2. Azorín (pravim imenom José Martínez Ruiz) bio je jedan od najistaknutijih pripadnika takozvane Generacije 98. Rodio se u Monóvaru (Alicante) 1873., a umro je u Madridu 1967. Bio je blizak Unamunu, Baroji, Maeztúu, Valle-Inclánu. Njegova mašta je promatračka i stilistička, inzistirao je na posebnom gledanju na književnost, na stanovitoj klasičnoj crti a koja će još uvijek biti dovoljno moderna. Napisao je čitav niz romana, pripovijedaka, pjesama, putopisa, a mi predstavljamo izbor iz jedne od njegovih najpoznatijih zbirki pripovjedaka Blanco en Azul (Bijelo na plavom). Njegove priče nastaju takoreći ni iz čega, poput Božjih stvorenja, a poslije se oblikuju u životu i imaju predodređenu sudbinu, većinom neželjenu, te trpe i umiru. Suočavajući se sa sudbinom, Azorin u svojim pripovijetkama stvara bića, koja se nakon identifikacije raspadaju, kao da netko iz daljine upravlja njihovim sudbinama. Najpoznatija su mu djela: Lecturas españolas, El paisaje de España visto por los españoles, Capricho, itd. Zbirka pripovijedaka "Bijelo na plavom" (naslov je pisac dao nadahnut promatranjem nestalne i fantastične plovidbe bijelih oblaka plavim nebom),sastoji se od devetnaest duljih ili kraćih proza. Azorín je također pisao kazališne komade koji su bili prožeti blagom crtom tajnovitosti: Lo invisible (Nevidljivo,1928) i Angelita (1930). U kasnijem periodu prevladavaju teme koje svjedoče o njegovu pogledu na svijet: nestvarnost života, umjetnički prostori, čežnja za prošlošću Španjolske: Madrid (1941), El escritor (1941) i París (1945) su njegova poznata kasna djela. Od 1928. je član Akademije španjolskog jezika Svoja najintimnija promišljanja skupio je u zbirci Memorias inmemoriables (1940.). Azorinove kratke priče preveo je sa španjolskoga Josip Nikšić, a tekstove je interpretirala Dunja Sepčić. Urednik: Boris B. Hrovat.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 11.09.2017 22:03

ARC Top 40

ARC Top 40

Drugi program — Glazba, zabava

ARC Top 40 donosi službenu top-listu stranih singlova u Hrvatskoj. S najvećim svjetskim hitovima, dolazi i pogled na albume koje nam je donio Petak nove glazbe. Budite uz nas! :-)

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 25.09.2017 20:00

Ars acustica - OKOLO, NAOKOLO, U

Ars acustica - OKOLO, NAOKOLO, U

Treći program — Dramski program

"Okolo, Naokolo, U“ radiofonsko je poetski cirkularni niz zvučnih pejzaža dalmatinskog otoka Drvenika Velog nadahnut poezijom pjesnikinje Marine Čapalije čiji su stihovi satkani od arhaično- čakavskog izričaja toga kraja. Interpretacijom Čapalijine poezije, koja je u funkciji instrumenta, postiže se radiofonska polifonost jednog glasa multipliciranog u različitim varijantama kroz više međusobno ravnopravnih linija,pri čemu sadržaj same poezije pada u drugi plan,dok u prvom planu glasovno zvukovlje dočarava onostranost otoka Drvenika Velog. Ne bi li se postigla ravnoteža između onostranog i ovostranog upotrebljeni su realni zvukovi snimljeni na otoku koji međusobno povezuju zvukovno poetske minijature i tako sa uvodnom i završnom sekvencom djela zatvaraju ,tj.otvaraju krug koji je u neprestanoj vrtnji ( Okolo Naokolo) oko svoje osi ( U ), tj. oko svoga centra koji uvijek ostaje nepromijenjenim, baš kao i duša svakoga pojedinca.

Posljednja emisija: Subota, 15.07.2017 23:30

ArtNet

ArtNet

Prvi program — Kultura, obrazovanje, umjetnost

U današnjoj emisiji govorimo o svjetskim čudima starog vijeka. O tome kako je nastao popis sedam svjetskih čuda, koji su bili kriteriji lijepog i uzvišenog u arhitekturi te zbog čega su nam i danas zanimljiva zdanja poput Keopsove piramide, Semiramidinih visećih vrtova ili Visećih vrtova Babilona, te Kolos s otoka Rodosa, govori arhitekt i docent na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu Krunoslav Ivanišin. Autorica: Sanja Milovac.

Posljednja emisija: Utorak, 26.09.2017 10:30

A sada Vlada

A sada Vlada

Prvi program — Politika

Gošća u emisiji je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić. Urednica emisije je Eliana Čandrlić.

Posljednja emisija: Srijeda, 20.09.2017 08:05

Avantura promjene

Avantura promjene

Drugi program — Život

ENIGMA ŽENSKE TORBE / veće, manje, nikad dovoljno velike,svega ima/ Biste li dopustili da netko zaviri u vašu torbu?

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.09.2017 18:30

Baltazar - Libracija Mjeseca

Baltazar - Libracija Mjeseca

Radio Rijeka — Znanost

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.09.2017 09:30

Baština - Dan europske baštine na 21. Festivalu čipke u Lepoglavi

Baština - Dan europske baštine na 21. Festivalu čipke u Lepoglavi

Glas Hrvatske — Kultura, dokumentarni program

Posljednja emisija: Utorak, 26.09.2017 05:05

Baština, mi i svijet

Baština, mi i svijet

Treći program — Kultura, umjetnost, znanost

Danas donosimo nešto skraćenu studiju MARIJANSKA SVETIŠTA NA DALMATINSKOJ OBALI U SREDNJEM VIJEKU I U RANO MODERNO DOBA Joška Belamarića. Posebno se autor bavi kultovima, vezanima uz Marijine slike, kojima se pripisivala čudotvornost, pa su postale svojevrsnim državnim insignijama u Dalmaciji i Dubrovačkoj Republici. Štovanje Bogorodice bilježi dug kontinuitet, sastavni je dio kulture života svih socijanlih slojeva, a umjetnine povezane s tim kultom tvore izuzetan korpus baštine.

Posljednja emisija: Nedjelja, 18.06.2017 09:30

Baština Radio Splita - Baština

Baština Radio Splita - Baština

Radio Split — Kultura, društvo

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.09.2017 17:25

Bibliovizor

Bibliovizor

Treći program — Kultura, umjetnost, književnost, znanost

Marica Bodrožić književnica je rođena u Dalmaciji. Školovala se u Njemačkoj, piše na njemačkom jeziku i danas živi u Berlinu. Autorica je proznih i pjesničkih radova, a "Stol od trešnjevine", tekst koji kritika opisuje kao poetski roman, njezino je do sad najzapaženije djelo. Roman "Stol od trešnjevine" objavljen je u prijevodu Ande Bukvić Pažin, a za emisiju o njemu piše Vesna Solar. "Skriveno u oku" naslov je zbirke eseja ili proznih zapisa o gradovima teoretičarke i književne kritičarke Helene Sablić Tomić koju za emisiju prikazuje Božidar Alajbegović. Darija Žilić piše o pjesničkoj zbirci "Sjene sjemenki" Neve Lukić.

Posljednja emisija: Subota, 23.09.2017 16:03

Bijela vrana - Roko i Marin

Bijela vrana - Roko i Marin

Prvi program — Djeca, život, obitelj

Posljednja emisija: Četvrtak, 31.08.2017 11:40

Calcio

Calcio

Radio Rijeka — Sport

Napoli i Juve imaju šest pobjeda u prvih šest kola i najavljuju žestoku prvenstvenu utrku, Milan je doživio drugi poraz, Fiorentinu protiv Atalante suci oštetili za dva jedanaestreca. Slušajte Calcio!

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 25.09.2017 10:40

Ćapaj cimu, 22.09.

Ćapaj cimu, 22.09.

Radio Rijeka — Gospodarstvo, turizam, društvo

Posljednja emisija: Petak, 22.09.2017 13:15