Emisija 22.11.2017.

Svijet glazbe Svijet glazbe
Bruno Vlahek Bruno Vlahek
Glazbena škola Josipa Hatzea u Splitu "Nova škola" Glazbena škola Josipa Hatzea u Splitu "Nova škola"
Plakat opere Moć sudbine u Splitskome HNK Plakat opere Moć sudbine u Splitskome HNK

Bruno Vlahek u Plavome ciklusu Zagrebačke filharmonije; Vesna Alebić i Karmen Širović - 90 godina Glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu; Ivo LIpanović i Dražen Siriščević - Verdijeva "Moć sudbine"

Na početku emisije donosimo razgovor sa svjetski poznatim hrvatskim pijanistom i skladateljem koji živi u Španjolskoj, Brunom Vlahekom. On je prošloga tjedna gostovao u Plavome ciklusu Zagrebačke filharmonije. Sudjelovao je u praizvedbi Mostarskoga koncerta za klavir i orkestar Željka Brkanovića uz filharmoniju kojom je ravnao njezin šef-dirigent David Danzmayr.

Ostatak emisije u potpunosti posvećujemo glazbenim događanjima u Splitu. Najprije će nam se iz studija Radio Splita javiti ravnateljica splitske glazbene škole Vesna Alebić i voditeljica odnosa s javnošću Karmen Širović, koje će predstaviti koncert povodom 90. obljetnice utemeljenja Glazbene škole Josipa Hatzea. Koncert će se održati u petak u splitskome HNK, čija će Opera dan ranije predstaviti novi naslov na svojem repertoaru, Moć sudbine Giuseppea Verdija. Stoga će nam se u studiju Radio Splita u posljednjem bloku emisije pridružiti ravnatelj Opere HNK u Splitu i dirigent predstave, Ivo Lipanović, te redatelj splitske inačice ove opere, koja se prvi put u tom gradu uprizoruje nakon 50 godina, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i voditelj HTV-ove emisije "Opera Box", Dražen Siriščević.

Emisiju ostvaruju Tanja Halužan i Dario Poljak

Urednica: Jana Haluza

O emisiji Svijet glazbe

Svijet glazbe emisija je u kojoj se otvara platforma za razgovore, okrugle stolove, prezentacije, ankete i koncertne interpretacije uživo u studiju Trećeg programa Hrvatskoga radija.

Pročitaj više

Svijet glazbe
Svijet glazbe

HRT – HR 3 — Glazba, umjetnost

Svijet glazbe emisija je u kojoj se otvara platforma za razgovore, okrugle stolove, prezentacije, ankete i koncertne interpretacije uživo u studiju Trećeg programa Hrvatskoga radija.

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 24.10.2018. 11:00 - 13:00

Srijeda, 31.10.2018. 11:00 - 13:00

Poslušajte

Emisija 10.10.2018.
Srijeda, 10.10.2018 11:00

Emisija 26.09.2018.
Srijeda, 26.09.2018 11:00