Arhiva slušaonice - Putovi hrvatske glazbe

Petak, 12.10.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Put povijesti Dalibora Bukvića

Devetnaestu sezonu ciklusa Putovi hrvatske glazbe u tematu "put povijesti" nastavljamo uz gosta skladatelja i pedagoga Dalibora Bukvića koji svoj opus prepun simbolike komentira nakon održanog autorskoga koncerta uz 50. rođendan. Od Proročanstava do Arije i novih izazova forme i kompozicijskog tkanja, uz prisjećanje na Riječi s drugoga svijeta kao najveće Bukvićeve skladateljske izjave, otkrivamo njegov put povijesti.

Petak, 05.10.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Put povijesti - Zagrebački kvartet

Putovi hrvatske glazbe započinju 19. sezonu emitiranja otvarajući temat "Put povijesti" koji će sasvim opravdati Zagrebački kvartet svojom 100. obljetničkom sezonom otvorenom ove srijede u HGZ-u. Uz prisjećanje na ključne povijesne točke ovog najstarijeg komornog ansambla u Hrvatskoj, članovi kvarteta će nam svjedočiti o svojim iskustvima ali i planovima ansambla u proslavi značajne godišnjice. S obzirom da je Zagrebački kvartet tijekom svoje sjajne povijesti uvijek važno mjesto u svojem repertoaru imao za hrvatsku literaturu, upravo su i snimili najnoviji materijal za budući nosač zvuka isključivo hrvatskih skladatelja s kojega ćemo ekskluzivno čuti neke skladbe. Gosti u studiju će biti violinisti - prvi violinist ujedno i najmlađi član ansambla Martin Krpan, te drugi violinist Davor Philips. Violista Hrvoja Philipsa i violončelista Martina Jordana predstavljamo snimljenim razgovorima.

Nedjelja, 15.07.2018 11:00

43. Osorske glazbene večeri - uvodna emisija i prijenos koncerta otvorenja

Uvodna emisija uoči svečanog koncerta otvorenja festivala posvećenog hrvatskom glazbenom stvaralštvu otvara teme festivalskog programa, skladatelja obljetničara koji su u središtu pozornosti, ali i protežnosti koju ima festival nacionalnog statusa. U emisiji predstavljamo ovogodišnji festivalski program koji je pripremio umjetnički ravnatelj Branko Mihanović uz kojega o Udruzi "Osorske glazbene večeri" koja je nositelj festivala govori njezina predsjednica i izvršna produecntica festivala Nina Čalopek. O suradnji s lokalnom sredinom, odnosnom gradom Malim Lošinjem doznajemo od gradonačelnice Ane Kučić. U emisiji razgovaramo s jednim od trojice skladatelja u fokusu ovogodišnjeg festivala, akademikom Franom Paraćem koji svojom novom skladbom sudjeluje u prvome koncertu festivala, te ćemo donijeti i kratke razgovore s izvođačima, odnosno solistima Marijom Kuhar Šoša i Krešimirom Stražancem, te dirigentom zbora "Gustav Mahler" Luizom de Godoyem.

Petak, 22.06.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacija glazbe vremena uz skladatelja i dirigenta Mladena Tarbuka

Skladatelj i dirigent, dirigent i skladatelj, pedagog i producent - Mladen Tarbuk, gost je ciklusa Putovi hrvatske glazbe na zaključku temata posvećenog intepretaciji koji smo nazvali "Imaginacija glazbe vremena". Na kraju jednog kruga koji je završio krajem svibnja posljednjim nastupom uz Simfonijski orkestar HRT-a u Majstorskome ciklusu uokvirujući 30 godina suradnje, i upravo višeznačno znakovitom izvedbom skladbe "Twist" (obrat) istoga dana na Svjetskim danima nove glazbe u Pekingu. Uz praizvedbu novoga djela Silvija Foretića te Suite u klasičnom stilu Frana Lhotke, dvije partiture koje su potom i snimljene, Mladen Tarbuk (kako kaže) zaključuje i svoje djelovanje u Hrvatskoj. O čemu se točno radi, te kako je proteklo tih 30 godina, što je ostvareno i kako naš dirigent najposvećeniji upravo tumačenjima hrvatske suvremene i baštinske glazbe vidi i planira svoju budućnost, doznajemo u današnjoj emisiji. Urednica i voditeljica: Iva Lovrec Štefanović

Petak, 15.06.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: U spomen na skladatelja i pedagoga Željka Brkanovića

U spomen na skladatelja, pedagoga, dirigenta i pijanista, uglednog glazbenika, profesora emeritusa Željka Brkanovića otvaramo ladice sjećanja uz glazbu koju je skladao, tumačio, te kao glazbeni producent ostvario na snimkama. Željko Brkanović napustio nas je prošloga tjedna u 81. je godini nakon kratke i teške bolesti, ostavljajući dragocjene tragove u glazbi, te u svojim učenicima - skladateljima koji su iz njegove klase donijeli nove obzore hrvatskoj glazbi. U emisiji donosimo ulomke iz nekih prošlih razgovora s dragim profesorom, te glazbu koju je radosno stvarao. urednica i voditeljica: Iva Lovrec Štefanović

Petak, 08.06.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacija glazbe vremena uz muzikologinju Hanu Breko Kustura i mladog pijanista Ivana Krpana

Temat interpretacije odnosno imaginacije glazbe vremena snažan je otponac u istraživanju onih područja glazbene povijesti koja imaju najmanje tragova jasnih i nedvosmislenih, odnosno koji traže čvrst istraživački nerv i neumornu strpljivost u prikupljanju izvora, te odgovornu muzikološku interpretaciju i prezentaciji istih. Srednji je vijek upravo takvo glazbeno-povijesno razdoblje kojim se bavi naša gošća muzikologinja Hana Breko Kustura. U razgovoru doznajemo o njezinu međunarodnome projektu koji pod vrlo pamtljivim nazivom "CROMUSCODEX70" istražuje hrvatske glazbene i liturgijske kodekse srednjega vijeka u posebno osmišljenoj interdisciplinarnoj obradi. Kako je protekla prva godina projekta, te koji su ciljevi i mogući dosezi ovako postavljenih istraživanja razgovaramo uz glazbu srednjovjekovnih tragova, ali i srednjovjekovnih i liturgijskih nadahnuća koju je odabrala naša gošća, nedavno izabrana za članicu suradnicu HAZU. U drugome dijelu emisije ugošćujemo mladog blistavog pijanista Ivana Krpana, koji je kao laureat natjecanja Busoni već ostvario i značajne koncertne turneje u Europi i Aziji, ali i snimanja te se u svojemu gradu u petak predstavlja recitalom s programom skladbi Schumanna i Chopina koji je svirao na turneji u Italiji i Južnoj Koreji te na koncertu u Norveškoj. Ujedno, Ivan Krpan dobitnik je najznačajnije godišnje nagrade za umjetničko ostvarenje, godišnje nagrade "Vladimir Nazor" koja će mu biti uručena 19. lipnja.

Petak, 01.06.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacija glazbe vremena violinista i pedagoga Gorana Končara

Pri kraju 18. sezone emitiranja ciklus Putovi hrvatske glazbe temat posvećen interpretima i interpretaciji glazbe nastavlja uz gostovanje violinista i pedagoga Gorana Končara. Netom nakon turneje po Japanu, te dva koncerta u Osijeku, doznajemo novosti u opsežnom itinereru našeg umjetnika koji je značajan dio svojeg repertoara ispunjavao tumačenjem upravo hrvatske glazbe, nerijetko surađujući sa samim skladateljima. O sviranju i praizvedbama, te snimanju i promociji hrvatske glazbe, o plasmanu naše kulture u svijetu, uz glazbe Papandopula, Bjelinskog, Šuleka ali Maleca i Kelemena, doznat ćemo i o djelovanju i ciljevima natjecanja koje nosi Papandopulovo ime, te Hrvatskog glazbenog saveza Unison.

Petak, 25.05.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Uspješno predstavljanje na 65. Međunarodnome skladateljskome Rostrumu u Budimpešti

Putovi hrvatske glazbe ovaj petak prostor posvećuju uspješnom predstavljanju i plasmanu hrvatske glazbe na ovogodišnjem obljetničkome 65. Međunarodnome skladateljskome Rostrumu koji je prošli tjedan održan u Budimpešti. Sudjelovalo je 26 radijskih postaja sa 55 skladbi u općoj kategoriji, te su u kategoriji skladatelja mlađih od 30 godina dodatno bodovane njihove skladbe - u općoj kategoriji bira se 10 najboljih skladbi a u mlađoj 3. Iako nije postignuto uvrštenje u prestižni popis nagrađenih ili preporučenih skladbi, ukupni plasman dviju skladbi najbolji je otkad se Hrvatski radio uključio u ovo natjecanje 2012. godine. Matko Brekalo, mladi skladatelj iz Osijeka, izvrsno se plasirao na 4. mjesto u kategoriji mladih skladatelja, te je i u općoj kategoriji dobro rangiran, skladbom "identification<changeability>stagnation" koju je praizveo švicarski ansambl pre-art soloists, te svirao i na festivalu Novalis u Zadru gdje je Hrvatski radio ostvario snimku. Studijskom snimkom skladbe "Kako je Potjeh tražio istinu" skladatelja i glazbenog producenta Vjekoslava Nježića ostvaren je plasman u gornjoj polovici rang liste, odnosno na 19. mjesto. Izvedbu na Muzičkom biennalu Zagreb te potom i studijsku snimku ostvario je Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom Pierre-Andrea Valladea, a u emisiji će biti predstavljena prvim radijskim emitiranjem. Uz razgovore sa ovogodišnjim predstavnicima na Rostrumu, Matkom Brekalom i Vjekoslavom Nježićem, u emisiji ćemo se podsjetiti na još nekoliko zapaženih skladbi tijekom ovih 7 natjecateljskih godina: "Četiri krokija za ansambl flauta" Sare Glojnarić (4. mjesto u mlađoj kategoriji, Prag 2013.), te "Sax and the Machine" Ane Horvat (7. mjesto u mlađoj kategoriji, Tallinn 2015.), a također ćemo podsjetiti na uspješne skladbe hrvatskih natjecatelja prije 1991. Jedini hrvatski skladatelj koji je ikada na Rostrumu pobijedio bio je Srđan Dedić - upravo prije 30 godina, 1988. osvojio je tu sjajnu nagradu antologijskom skladbom "Snake Charmer", a među preporučenim skladbama, odnosno tada drugo mjesto su osvojila djela Borisa Ulricha "Sinfonia Vespro" 1975. godine, i "Song" Igora Kuljerića 1982.

Petak, 11.05.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacija glazbe vremena skladateljice Margarete Ferek-Petrić

Hrvatsko-austrijska skladateljica Margareta Ferek-Petrić koja je svoje akademsko obrazovanje, usavršavanja ali i uspjehe ostvarila u Austriji, dobitnica je godišnje nagrade grada Čakovca "Josip Štolcer Slavenski" za skladbu praizvedenu najprije u Austriji, a potom na Glazbenoj tribini u Opatiji. "All the world's stage" na tragu Shakespearea, ali uz burnu i maštovitu satiru u tumačenju izvrsnog ansambla Zeitfluss i dirigenta Edu Mičića osigurali su Margareti Ferek-Petrić prvu skladateljsku nagradu u Hrvatskoj. O nagrađenoj skladbi, te o skladbama koje je odabrala za svoj autorski koncert u Čakovcu, ali i uz snimke nekih novih ostvarenja, te najave značajnih projekata doznajemo u emisiji koja nastavlja temat 18. sezone "Imaginacija glazbe vremena". Urednica i voditeljica: Iva Lovrec Štefanović

Petak, 23.03.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacija glazbe vremena uz udaraljkašicu Ivanu Bilić, te pijanisticu Yoko Nishii i violinista Krešimira Marmilića

Temat 18. sezone ciklusa Putovi hrvatske glazbe "Imaginacija glazbe vremena" usmjerava pozornost na glazbenike interprete. Uz predstavljanje novih nosača zvuka te zanimljive turneje u počast Franji Krežmi zabilježili smo razgovor s japanskom pijanisticom Yoko Nishii (koja je prije nekoliko godina ostvarila nosač zvuka s djelima Dore Pejačević) i violinistom Krešimirom Marmilićem. Dvije novoobjavljene kompaktne ploče donose djela Franje Krežme, te hrvatskih minijatura za gudački kvartet (kvartet Cadenza Zagreb). Iz Francuske, točnije iz Evreuxa, stiže Ivana Bilić, udaraljkašica i skladateljica, koja će nam dan uoči nastupa uz Simfonijski orkestar HRT-a i kolegice Tamaru Coha Mandić i Dijanu Grubišić Ćiković, prenijeti detalje o projektima koje ostvaruje na rezidencijama, te o turnejama koje ostvaruje u duu Ink Experiment.

Petak, 16.03.2018 11:00

Imaginacija glazbe vremena uz Jazz orkestar HRT-a / Andreas Marinello i Zvonimir Bajević

Sjajni glazbenici u sjajnome orkestru u očekivanju su diskografskih nagrada. Ovaj petak naš temat Imaginacija glazbe vremena otvara se prostorima jazz glazbe i to interpretacijama Jazz orkestra HRT-a koji se uspješno nametnuo kao nezaobilazno ime diskografskih prostora, ali i koncerata i suradnji koje šire žanrovske predvidivosti. Upravo uz sastav Chui ostvaren je i diskografski hit Chui ovu glazbu, a uz šefa dirigenta Andreasa Marinella i trubača i muzikologa Zvonimira Bajevića komentirat ćemo i druga diskografska ostvarenja, te stalni projekt narudžbi i snimanja novih hrvatskih djela za jazz orkestar. Urednica i voditeljica: Iva Lovrec Štefanović

Petak, 09.03.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacija glazbe vremena u praizvedbi baletne opere "Atlantida" Mirka Krstičevića, uz "Mon image" in memoriam Milku Kelemenu (1924.-2018.)

Putovi hrvatske glazbe ovaj petak donose reportažu iz Splita, gdje je prošle subote praizvedena baletna opera hrvatskoga skladatelja, glazbenika Mirka Krstičevića "Atlantida: Legenda o Dan'Zoru" za koju je sam napisao i libreto. Na praizvedbi je bio kolega Trpimir Matasović koji je razgovarao sa skladateljem, ali i dirigentom predstave Alanom Bjelinskim, te redateljem Goranom Golovkom. Kako je naposlijetku odjeknula opera na čiju je praizvedbu skladatelj čekao više od 15 godina, a to je tek prvi dio zamišljene operne trilogije nadahnute početcima civilizacije, pratimo uz ulomke s premijere i komentare kolege Matasovića.

Petak, 02.03.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Stara kovačnica mlade hrvatske glazbe u Beču

Ciklus Putovi hrvatske glazbe ovaj petak donosi reportažu iz Beča u kojem je 13. veljače u koncertnom prostoru umjetničke udruge "Alte Schmiede" održan koncert mlade hrvatske glazbe, odnosno koncert na kojem su predstavljeni skladatelji vezani obrazovanjem uz austrijska glazbena sveučilišta. Izuzev skladatelja Davora Branimira Vinczea (koji je na usavršavanju na sveučilištu Stanford u Sjedinjenim Državama) na koncertu su bili prisutni i svoja djela uvodno komentirali skladatelj Marko Markuš (ujedno i idejni začetnik ovoga projekta), te skladateljice Mirela Ivičević, Margareta Ferek-Petrić i Lana Janjanin. Komorni sastavi okupili su izvedbe petoro glazbenika koji su svirali i jednu praizvedbu, te uglavnom recentna djela, svirajući u različitim kombinacijama - flautistica Iva Kovač, violinistica Victoria Trusewicz, violončelistica Ana Topalović, pijanist Frederik Neyrinck te gitarist Timotej Kosovinc. U emisiji poslušajte opširniji razgovor sa Markom Markušom kojim ćemo ga predstaviti uz ulomke iz njegova skladateljskog opusa, komentare skladateljica o ovome projektu, te skladbe sa tog posebnoga koncerta u Beču.

Petak, 16.02.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacija glazbe vremena uz Gorana Filipeca i Mateja Meštrovića

Nastavljajući 18. sezonu ciklusa Putovi hrvatske glazbe u tematu posvećenom interpretima naslovljenu "Imaginacija glazbe vremena" ugošćujemo dvojicu pijanista: Gorana Filipeca i Mateja Meštrovića. Dvojica pijanista iz dva različita svijeta koji se svjetski vrlo moćno razvijaju u karijerama - Goran Filipec (1981.) sjajnim nastupima, novim izdanjima i usavršavanjima iskazuje kako promišljenost i intelektualni pristup (gotovo muzikološke naracije) u interpretaciji otvara detaljizirane svjetove imaginacije u prestižnim koncertnim prostorima i za prestižne diskografske nakladnike. Matej Meštrović (1969.) pijanistički je krenuo otvarati nove vlastite svjetove još u interpretativno-skladateljskim istragama kroz new age, glazbe za filmove, projekte uz udaraljkaške kombinacije, te sa jakim međunarodnim odjekom preradu Vivaldijevih koncerata "Četiri godišnja doba" za 3 klavira uz nakladničku podršku koja se nastavlja i u najnovijem pothvatu skladanja triju rapsodija koje će se naći na novome nosaču zvuka za koji je primio poticaj Hrvatskog društva skladatelja. Iz aktualiteta obojice umjetnika predstavljamo nove projekte - Filipecov nosač zvuka kojim se donosi prvi dio integralnog snimanja klavirskog opusa Blagoja Berse, te "Kinesku rapsodiju" Mateja Meštrovića koja je uz kinesku novu godinu praizvedena prošloga petka u ciklusu OFF Zagrebačke filharmonije.

Petak, 02.02.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacija glazbe vremena uz flautisticu Tamaru Coha Mandić

Osamnaestu sezonu ciklusa Putovi hrvatske glazbe posvećujemo interpretima u tematu Imaginacija glazbe vremena, a naša gošća je Tamara Coha Mandić, prva flautistica Simfonijskog orkestra HRT-a koja uz svoj matični orkestar u Majstorskome ciklusu izvodi "Conterpiece in D" za flaute skladatelja i dirigenta Igora Kuljerića (1938-2006) upravo na dan njegova rođenja. No, povezanost s hrvatskim partiturama u interpretativnim ostvarenjima Tamare Coha Mandić višestruka je - od skladbi solističkih, koncertantnih pa i komornih koje su pravo pisane za nju i njoj posvećene, do literature iz glazbene baštine ili partiture koje je obilježila novim nadahnutim tumačenjima. Uz svoju je kolegicu Renatu Penezić osnovala jedinstveni Zagrebački ansambl flauta koji je posvećeno naručivao nova djela hrvatskih skladatelja te ih izvodio na brojnim tuzemnim i inozemnim nastupima, a s harfisticom Dianom Grubišić Ćiković otvorila je mogućnosti hrvatskim skladateljima da pišu za takav zanimljiv sastav. Odabir glazbe svakako će podsjetiti na interpretacije skladbi Igora Kuljerića, Mladena Tarbuka, Tomislava Uhlika, Borisa Papandopula, Sare Glojnarić i drugih hrvatskih skladatelja koji su zahvaljujući Tamari Coha Mandić dobili prilike za vrsne interpretacije koje je ostvarivala uz renomirane umjetnike i ansamble među kojima su Kvartet Sebastian, Zagrebački gitarski trio, Zagrebačka filharmonija, i svakako njezin matični orkestar SO HRT-a.

Petak, 26.01.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacija glazbe vremena uz pijanista i pedagoga Vladimira Krpana

Svečanim koncertom pijanist Vladimir Krpan prošle je subote proslavio svoj 80. rođendan. Njegovo pijanističko i pedagoško djelovanje "sažima potencijal vlastite sredine s europskim iskustvima i idejama velikih interpreta i njegovih pedagoga", a svojom je posvećenošću hrvatskoj glazbi ostavio neponovljiv trag u našoj kulturi. Emisija u kojoj nam gostuje profesor emeritus Vladimir Krpan donosi neke od bitnih točaka toga zanimljivoga umjetničkog životopisa, te odabir hrvatskih partitura koje su obilježene upravo njegovom imaginacijom tumačenja.

Petak, 19.01.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacija glazbe vremena - uoči 100. rođendana Antonia Janigra

Uoči koncertne proslave 100. rođendana violončelista, dirigenta i pedagoga Antonia Janigra koji je na mnoge načine obilježio hrvatsku kulturu ostavljajući duboke tragove u njezinoj glazbi, donosimo odabir upravo hrvatskih partitura koje je tumačio uz svoje ansamble.

Petak, 12.01.2018 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacije glazbe vremena - in memoriam Miroslav Miletić

Emisiju posvećujemo violistu i skladatelju Miroslavu Miletiću koji nas je napustio početkom ove godine u 93. godini, ostavljajući dragocjene tragove kao interpret i skladatelj značajnog opusa.

Petak, 15.12.2017 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacija glazbe vremena uz skladatelje Olju Jelasku i Ivana Božičevića

Imaginacija glazbe vremena temat je 18. sezone ciklusa Putovi hrvatske glazbe usmjeren na interpretaciju glazbe, odnos skladatelja i interpreta. Naši gosti u splitskome studiju su skladatelji Olja Jelaska i Ivan Božičević uz nove autorske nosače zvuka. Olja Jelaska svoj je 50. rođendan (prije nekoliko dana) proslavila praizvedbom recentne skladbe nastale u sasvim posebnome projektu koji je povezao skladatelje iz Europe i interprete na kineskim glazbalima, dakako u Kini. U Šangaju je praizvedena skladba "Painted Metamorphosis" koju ćemo ekskluzivno upoznati, baš kao i neke skladbe koje su se našle na novom autorskome nosaču zvuka naslovljenome po jednoj od skladbi "Vjetar u planini Karmel". Autorski nosač zvuka nastao objavom snimaka sa prošlogodišnjeg autorskog koncerta Ivan Božičević, skladatelj i glazbenik različitih žanrova, predstavlja u emisiji, dan nakon promocije u Splitu. Uz "Chamber Music" - ciklus pjesama na stihove Jamesa Joycea i "Tisuću borova, jedan mjesec" za komorni ansambl na zaključku emisije donosimo radijsku premijeru nove studijske snimke skladbe "Osti za manistru" koju je Božičević pisao za (ovih dana slavljenički) Jazz orkestar HRT-a na čijem će se novom nosaču zvuka upravo i naći.

Petak, 08.12.2017 11:00

Putovi hrvatske glazbe: Imaginacija glazbe vremena - Nada Bezić i Zoran Juranić

Nastavljajući temat imaginacije glazbe vremena ovaj petak ugošćujemo muzikologinju Nadu Bezić te skladatelja i dirigenta Zorana Juranića. Muzikologinja koja radi kao voditeljicu knjižnice i arhivaHrvatskoga glazbenog zavoda dr. sci. Nada Bezić ove je godine primila prestižnu nagradu "Josip Andreis" za knjigu "Glazbene šetnje Zagrebom". Uz razgovor o nastanku knjige, te njezinom već drugom izdanju, prisjetit ćemo se i kako je Hrvatski glazbeni zavod slavio ove godine svoju sjajnu obljetnicu postojanja, a upravo je drugi gost, skladatelj i dirigent Zoran Juranić (ovogodišnji višestruki obljetničar) vezan za "glazbenjak" kao dirigent njihova Društvenog orkestra. Uz prisjećanje na neka značajna skladateljska i dirigentska ostvarenja, čut ćemo i svježu skladbu "Suze sv. Lovre" koja je praizvedena na otvaranju ovogodišnje Glazbene tribine u Opatiji, na koncertu Simfonijskog orkestra HRT-a.

Putovi hrvatske glazbe
Putovi hrvatske glazbe

HRT – HR 3 — Glazba, kultura, talk show

Emisija pokrenuta godine 2000. posvećena je hrvatskoj glazbi i glazbenicima, uz aktualnosti i glavne teme zbivanja u hrvatskom glazbenom okruženju. U talk show formatu ugošćuje uživo skladatelje, tumače glazbe i sve posrednike koji čine glazbenu sredinu našeg prostora. Povremeno se emitira izvan studija, ili u formatu dokumentarne reportaže.

Sljedeća emitiranja

Petak, 16.11.2018. 11:00 - 13:00

Petak, 23.11.2018. 11:00 - 13:00