Euroclassic Notturno

Euroclassic Notturno

Noćni glazbeni program "Euroclassic Notturno" zajednički je projekt niza zemalja članica Europske radiodifuzijske unije. Glazbu odabire BBC iz arhiva zvučnih zapisa javnih radija uključenih u projekt.

Težište je na raznolikosti u širokom rasponu od rane glazbe do suvremenih djela te od arhivskih snimki s početka prošloga stoljeća sve do najrecentnijih studijskih i koncertnih zapisa, uključujući i snimke čitavih koncerata s vodećih europskih glazbenih festivala.

 

Opširnije informacije i playliste potražite OVDJE.

Posljednje emisije

Četvrtak, 25.05.2017 00:00

Euroclassic notturno

U prvom bloku večerašnjeg programa izdvajamo suitu Globetrotter Dariusa Milhauda i Treću suitu u D-duru za orkestar Johanna Sebastiana Bacha. U središnjem dijelu programa u dva sata čut ćete snimku nastupa BBC-jeva simfonijskog orkestra na BBC Promsu 2014. U posljednjem dijelu programa od četiri sata među ostalim poslušajte djela Arthura Sullivana, Schuberta, Webera i Faurea.

Srijeda, 24.05.2017 00:00

Euroclassic notturno

U povodu bugarskog državnog praznika, Dana bugarske prosvjete i kulture i slavenske pismenosti, program je velikim dijelom posvećen bugarskim skladateljima i glazbenicima. U prvome dijelu tako možete čuti Prvu suitu za gudački kvartet Dimitra Tapkova i Koncert za violončelo i orkestar Veselina Stojanova. U drugome dijelu emitiramo arhivsku snimku iz 1979., na kojoj bas Boris Hristov, Zbor Svetoslav Obretnov i Komorni orkestar Bugarskoga radija izvode Liturgiu Domestiu Aleksandra Grečanjinova. U trećem dijelu, među ostalim, možete čuti kako Sofijska filharmonija izvodi Moju majku gusku Mauricea Ravela te Preludij i Ples perzijskih robinja iz Musorgskijeve Hovanščine.

Utorak, 23.05.2017 00:00

Euroclassic notturno

U prvome dijelu emisije poslušajte, među ostalim, Mendelssohnovu uvertiru "Mirno more i sretno putovanje" te Mozartovu Tridesetčetvrtu simfoniju u C-duru. U drugome dijelu na rasporedu je snimka koncerta što ga je Baskijski barokni ansambl održao na Pirenejskom festivalu rane glazbe u Lleidi 21. kolovoza 2015. - na programu su djela mediteranskih baroknih majstora, ali i obrade baskijskih tradicijskih napjeva. Treći dio uokvirit će Beethovenov Koncert za violinu i orkestar u D-duru i Suita u G-duru iz Händelove "Glazbe na vodi".

Ponedjeljak, 22.05.2017 00:00

Euroclassic notturno

U prvom dijelu programa, uz ostalo, poslušajte Fantaziju, op. 80 Ludwiga van Beethovena. U koncertnom dijelu programa, od dva sata, možete pratiti "Večernje blažene djevice Marije" Claudija Monteverdija u izvedbi solista i ansambla Boston Broque na snimci koncerta održanog u sklopu Uskrsnog festivala Ludwig van Beethoven 31. ožujka 2015. u Varšavi. U završnom dijelu Euroclassica, nakon četiri sata, uz ostalo, možete slušati Klavirski koncert, op. 7 Ilmarija Hannikainena te Gudački kvartet, op. 74 - "Harfni" Ludwiga van Beethovena.

Najave

Euroclassic notturno

Petak, 26.05.2017. 00:00 - 06:00

U prvom bloku večerašnjeg programa izdvajamo tri stavka iz Druge baletne suite Dafnis i Hloja Mauricea Ravela i Te Deum u D-duru Jana Dismasa Zelenke. U središnjem dijelu programa u ...

Euroclassic notturno
Subota, 27.05.2017. 00:00 - 06:00

Sve najave