Euroclassic Notturno

Euroclassic Notturno

Noćni glazbeni program "Euroclassic Notturno" zajednički je projekt niza zemalja članica Europske radiodifuzijske unije. Glazbu odabire BBC iz arhiva zvučnih zapisa javnih radija uključenih u projekt.

Težište je na raznolikosti u širokom rasponu od rane glazbe do suvremenih djela te od arhivskih snimki s početka prošloga stoljeća sve do najrecentnijih studijskih i koncertnih zapisa, uključujući i snimke čitavih koncerata s vodećih europskih glazbenih festivala.

 

Opširnije informacije i playliste potražite OVDJE.

Posljednje emisije

Ponedjeljak, 20.11.2017 00:00

Emisija 20.11.2017.

Iz prvog dijela programa izdvajamo Gudački kvartet u D-duru "Ševa" Josepha Haydna te Uvertiru, Scherzo i Svadbenu koračnicu iz scenske glazbe Felixa Mendelssohna za Shakespeareov San Ivanjske noći. U središnjem bloku u dva sata čut ćete snimku koncerta što je u londonskom Royal Albert Hallu održan 2015. u sklopu programa festivala BBC Proms, a na programu je bio Rekvijem Giuseppea Verdija. U završnom dijelu programa od četiri sata među ostalim poslušajte Koncert za glasovir i orkestar u a-molu Roberta Schumanna i Jedanaest fantazija Eustachea du Caurroya.

Nedjelja, 19.11.2017 00:00

Emisija 19.11.2017.

U prvom dijelu programa među ostalim poslušajte Suitu Kalevala Uuna Klamija i orkestralnu suitu iz baleta Poljubac vile Igora Stravinskoga. U središnjem dijelu programa od dva sata slušat ćete snimku koncerta što su ga ženski dio Zbora Nacionalnog glazbenog foruma iz Wroclawa i Nacionalni simfonijski orkestar Poljskoga radija održali u Katowicama prošle godine - Jose Maria Florencio ravnao je izvedbama djela Debussyja, Iberta i Holsta. U posljednjem dijelu programa od četiri sata izdvajamo Kvintet za glasovir, obou, klarinet, fagot i rog Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Subota, 18.11.2017 00:00

Emisija 18.11.2017.

U prvom dijelu programa izdvajamo Sonatu u g-molu za violončelo i klavir Frederica Chopina i Prvu simfoniju u B-duru Proljetnu Roberta Schumanna. U dva sata slušat ćete snimku koncerta Mađarske nacionalne filharmonije pod ravnanjem Janosa Kovacsa koji je održan u veljači ove godine u Barceloni. U završnom dijelu programa od četiri sata među ostalim poslušajte Dvanaest etida za klavir Claudea Debussyja.

Petak, 17.11.2017 00:00

Emisija 17.11.2017.

U prvom bloku večerašnjeg programa izdvajamo Misu Paschalis Marcina Leopolite i Gudački kvartet u A -duru Roberta Schumanna. U središnjem dijelu programa u dva sata čut ćete snimku koncerta trija ATOS zabilježenu u Grunewaldovoj dvorani u Stockholmu, 18. travnja prošle godine. U posljednjem dijelu programa od četiri sata među ostalim poslušajte drugi simfonijski ples Edvarda Griega, četiri popijevke iz Zbirke pjesama napisane u starome stilu Enrique Granadosa te 25 varijacija i fugu Johannesa Brahmsa.

Najave

Euroclassic notturno

Utorak, 21.11.2017. 00:00 - 06:00

U prvom dijelu programa, uz ostalo, poslušajte 12. gudački kvartet - "Američki" Antonina Dvoraka te 23. klavirsku sonatu - "Appassionata" Ludwiga van Beethovena. U koncertnom dijelu programa, od dva sata, ...

Sve najave