Euroclassic Notturno

Euroclassic Notturno

Noćni glazbeni program "Euroclassic Notturno" zajednički je projekt niza zemalja članica Europske radiodifuzijske unije. Glazbu odabire BBC iz arhiva zvučnih zapisa javnih radija uključenih u projekt.

Težište je na raznolikosti u širokom rasponu od rane glazbe do suvremenih djela te od arhivskih snimki s početka prošloga stoljeća sve do najrecentnijih studijskih i koncertnih zapisa, uključujući i snimke čitavih koncerata s vodećih europskih glazbenih festivala.

 

Opširnije informacije i playliste potražite OVDJE.

Posljednje emisije

Četvrtak, 22.06.2017 00:00

Euroclassic notturno

U prvom bloku večerašnjeg programa izdvajamo 22. Simfoniju u Es-duru Josepha Haydna i Violinsku sonatu Leandera Schlegela. U središnjem dijelu programa u dva sata čut ćete koncert Grčkog nacionalnog simfonijskog orkestra održan 30. ožujka 2016. u Ateni. U posljednjem dijelu programa od četiri sata među ostalim poslušajte Musorgskijeve Slike s izložbe i uvertiru Verdijeve opere Sicilijanske večernje.

Srijeda, 21.06.2017 00:00

Euroclassic notturno

U prvome dijelu možete čuti suitu More Franka Bridgea i Glazbu za masonski obred Jeana Sibeliusa. U drugome dijelu emitiramo snimku Ruske nacionalne filharmonije pod ravnanjem Vladimira Spivakova. U trećem dijelu, među ostalim, možete čuti Magnificat u D-duru Carla Philippa Emanuela Bacha i Četvrti klavirski trio u e-molu Antonina Dvoraka.

Utorak, 20.06.2017 00:00

Euroclassic notturno

U prvome dijelu emisije poslušajte, Treći gudački kvartet u C-duru Erika Tulindberga i 3. Simfoniju u G-duru Carla von Dittersdorfa. U drugome dijelu na rasporedu je snimka koncerta ansambla Concerto Kopenhagen pod ravnanjem Larsa Ulrika Mortensena, snimljenog 2015. u crkvi sv. Martina u Naestvedu. U završnom dijelu programa od četiri sata izdvajamo skladbe Mozarta, Chopina, Hessa i Corellija.

Ponedjeljak, 19.06.2017 00:00

Euroclassic notturno

U prvom dijelu programa izdvajamo Treći klavirski trio u c-molu Johannesa Bramsa i Brazilske impresije Ottorina Respighija. U koncertnom terminu u dva sata slušat ćete snimku pariškog nastupa Zbora Francuskog radija pod ravnanjem Floriana Helgatha s djelima Maurica Duruflea. U trećem dijelu programa od četiri sata među ostalim ističemo Osmu simfoniju u G-duru Antonina Dvoraka i Trinaesti gudački kvartet u a-molu Franza Schuberta.

Najave

Euroclassic notturno

Petak, 23.06.2017. 00:00 - 06:00

U prvom bloku večerašnjeg programa izdvajamo Sonatu za klarinet Johannesa Brahmsa i Koncert za instrument s tipkama u E-duru Johanna Sebastiana Bacha. U središnjem dijelu programa u dva sata čut ...

Euroclassic notturno
Subota, 24.06.2017. 00:00 - 06:00

Euroclassic notturno
Nedjelja, 25.06.2017. 00:00 - 04:30

Sve najave