Najave: Euroclassic Notturno

Utorak, 16.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

U prvome dijelu programa možete čuti, među ostalim, Brahmsovu Sonatu za violončelo u e-molu i Rahmanjinovljev Četvrti klavirski koncert u g-molu. U drugome dijelu poslušajte snimku koncerta održanoga na festivalu Wratislavia Cantans u Wroclawu 8. rujna 2016. - nekolicina vrsnih specijalista za ranu glazbu izvodi program posvećen talijanskim ranobaroknim autorima. Iz trećega dijela izdvajamo Schönbergova Pelleasa i Melisandu te Debussyjevih Šest antičkih epigrafa.

Srijeda, 17.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo Debussyjeve Bilitisine pjesme i Dvořákovu Šestu simfoniju. U dva sata emitiramo snimku Telemannovoj glazbi posvećenog koncerta, što ga je Vroclavski barokni orkestar pod vodstvom Jaroslawa Thiela održao u matičnome gradu 11. rujna 2016. U trećemu dijelu možete čuti i Beethovenovu Sedmu simfoniju te Kvintet za klarinet i gudače u B-duru Josepha Kuffnera.

Četvrtak, 18.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

U prvome dijelu emisije možete čuti kantatu Krv Isusa Krista Johanna Ludwiga Bacha te Praznične skice Johna Fouldsa. U drugom je dijelu na programu reprodukcija koncerta što ga je Simfonijski orkestar Finskoga radija održao u Helsinkiju 25. svibnja ove godine - Hannu Lintu ravnao je izvedbama djela Fagerlunda, de Falle, Debussyja i Ravela. Iz trećega dijela izdvajamo Rekvijem Franza von Suppéa i Sibeliusovu Finlandiju.

Petak, 19.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

Iz prvoga dijela programa izdvajamo Haydnovu Simfoniju "Filozof" i Violinski koncert Samuela Barbera. Veći dio drugoga dijela zauzet će Peta simfonija Gustava Mahlera, koju je Bamberški simfonijski orkestar pod ravnanjem Jonathana Notta izveo u Londonu 15. srpnja 2013. U trećemu dijelu poslušajte i Gudački kvartet u B-duru Károlya Goldmarka te Uvertiru operi Mireille Charlesa Gounoda.

Subota, 20.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo Uvertiru za veliki orkestar Woutera Hutschenruytera i Te Deum Antona Brucknera. U dva sata na rasporedu je snimka koncerta što ga je Zbor Švedskoga radija održao u Stockholmu 17. veljače ove godine - Søren Kinch Hansen ravnao je programom naslovljenim Ljubav i trepet, većim dijelom posvećenim suvremenim švedskim autorima. U trećemu dijelu poslušajte i Svečane vespere Johanna Heinricha Schmelzera te Suitu iz baleta "Licitarsko srce" Krešimira Baranovića.

Nedjelja, 21.10.2018 00:00

Euroclassic notturno

U prvome dijelu programa poslušajte Mozartov Koncert za fagot u B-duru te Brahmsov Drugi gudački sekstet u G-duru. U dva sata na red dolazi snimka koncerta održanog u zagrebačkom Muzeju Mimara 3. svibnja prošle godine - Zbor HRT-a pod ravnanjem je Tončija Bilića izveo kantatu Zapečaćeni anđeo Rodiona Ščedrina. Iz trećega dijela izdvajamo Bachovu Treću sonatu za violinu solo u C-duru i Beethovenovu Mjesečevu sonatu.


Euroclassic Notturno
Euroclassic Notturno

HRT – HR 3 — Glazba

Noćni glazbeni program "Euroclassic Notturno" zajednički je projekt niza zemalja članica Europske radiodifuzijske unije. Glazbu odabire BBC iz arhiva zvučnih zapisa javnih radija uključenih u projekt.

Najave

Euroclassic notturno

Utorak, 16.10.2018. 00:00 - 06:00

U prvome dijelu programa možete čuti, među ostalim, Brahmsovu Sonatu za violončelo u e-molu i Rahmanjinovljev Četvrti klavirski koncert u g-molu. U drugome dijelu poslušajte snimku koncerta održanoga na festivalu ...

Euroclassic notturno
Srijeda, 17.10.2018. 00:00 - 06:00

Euroclassic notturno
Četvrtak, 18.10.2018. 00:00 - 06:00

Sve najave