Da se mene pita: Advent u...

Da se mene pita: Advent u...

(foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

Božićni sajmovi i blagdanska rasvjeta oduvijek su i posvuda pojačavali blagdanski ugođaj. Jeste li već bili na nekom od predbožićnih sajmova ili na nekoj od manifestacija pod nazivom "Advent u..." ? Gdje vam je bilo najljepše? Sviđa li vam se ove godine kako je okićena Rijeka i manifestacija Rijeka advent?

Advent u Zagrebu već 3 godine iz nekog razloga proglašavaju najboljim božićnim sajmom u Europi. Ove ga je godine britanski Daily Mail svrstao na 10. mjesto među 15 najuzbudljivijih u Europi ali kao mjesto na koje se stvarno isplati otići. Pišu Britanci kako hrvatski hipsterski glavni grad ima velik broj studenata pa nudi pravi festivalski sadržaj(?!). Dodaju da su Trg bana Jelačića i Europski trg - dva najvažnija adventska okupljališta, dok Zrinjevac spaja lokalnu kuhinju sa živom glazbom". Tako pišu Britanci i preporučuju svojim čitateljima da svakako probaju pečene štrukle, "toplo jelo od tijesta sa svježim sirom".

Gotovo da nema mjesta koje nije organiziralo neku vrstu predbožićnog sajma i okupljanja koji su popularno nazvani "Advent u..." , a turističke zajednice su im dodale marketinške dodatke poput : najljepšeg otočnog adventa ili adventa s najljepšim pogledom ili "Adventska čarolija u..." baš u tom mjestu ili "Bajkovitim adventom tamo i tamo i tamo", da ne sugeriram gdje je najljepše, pitamo vas danas gdje ste ovih dana bili? Jeste li posjetili neki adventski sajam ?

Jeste li bili na Gradini ili u Zagrebu, kako vam izgleda Rijeka? Što s onima koji kažu da, bez obzira na Gradinu, Sušak izgleda kao da su tamo svi pomrli? Od pojedinih lokacija u Rijeci, gdje vam je najzanimljivije? Imate li primjedbu gdje je nešto moglo ili trebalo biti, a nije ili gdje je, a bolje bi bilo da nije?! Dobili smo puno primjedbi za Trg ispred Konta ili Kej - sušačko šetalište uz Rječinu, da se i tamo nešto trebalo organizirati, poslagati neke kućice za prodaju pa pomaknuti taj centar s Korza na koji ionako svi idemo kad treba i ne treba? Ili zašto je sva hrana nagurana na trg Riječke rezolucije, a Trg sv. Barbare iza Robne kuće Korzo zjapi prazan i sablasan?Mnogima je ipak  - sve prekrasno.

Ljudi odlaze posjetiti predbožićni sajam u Trst, Zagreb i Ljubljanu, Beč, Budimpeštu, no Rijeka je Rijeka, pa vas pitamo koja je vaša ocjena i gdje je najljepši komadić svjetovnog adventskog ugođaja u Rijeci?

 

 

 

Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije! I zato vas pitamo, svakog tjedna o nekoj drugoj gorućoj političkoj, društvenoj ili kulturološkoj temi, upravo to: Što biste vi s time učinili da vas se pita? Četvrtkom u 13:15 s Leom Domijan Fišter, telefonom ili na Facebooku.

O emisiji Da se mene pita

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Pročitaj više

Komentari

Da se mene pita
Da se mene pita

HRT – Radio Rijeka — Društvo, kontakt

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 23.01.2020. 13:15 - 13:45

Četvrtak, 30.01.2020. 13:15 - 13:45

Poslušajte

Da se mene pita: CRO kartica
Četvrtak, 16.01.2020 13:15

Da se mene pita: Ograda na rivi ili u glavi?
Četvrtak, 09.01.2020 13:15

Da se mene pita: Blagdani
Četvrtak, 02.01.2020 13:15

Da se mene pita: U svom ... kvartu
Četvrtak, 26.12.2019 13:15