Da se mene pita: Vaš kandidat

Da se mene pita: Vaš kandidat

(foto: ilustracija)

Gotovo da se još nisu slegli dojmovi o rezultatima europskih izbora, a već na sve strane debate o novima ! Doduše, najprije slijede kandidature pa kampanja i obećanja, a onda krajem godine predsjednički izbori. Je li se vaš kandidat već oglasio? Što očekujete i koga priželjkujete?

Za sada znamo da će aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  vjerojatno  u utrku za još jedan mandat.  Premijer Plenković je rekao da očekuje njenu  ponovnu kandidaturu  te da je siguran da će je svi u HDZ-u podržati. Dodao je da će gđa. Grabar Kitarović pronaći pravi trenutak da kandidaturu i objavi, te da vidi kako je  svi HDZ-ovci dočekuju široko otvorenih ruku

Iz SDP-a su ovaj put kao predsjedničkog  kandidata  izvukli  Zorana Milanovića. On je  u ponedjeljak na Facebooku najavio svoju predsjedničku kandidaturu i naziv kampanje - Predsjednik s karakterom. Poručio je da želi biti predsjednik moderne, progresivne, znatiželjne i otvorene Hrvatske. Ocijenio je da je Hrvatska „u stanju koje je svakako popravljivo“ te dodao da će  ako uspije biti predsjednik s karakterom, Hrvatska  biti zemlja sa stavom.

Miroslav Škoro također ide u utrku za predsjednika Republike. Prema  izvoru iz najbližeg Škorinog kruga, na izbore ide kao nezavisni kandidat, ne odbacuje potencijalnu potporu pojedinih političkih stranaka, a mogućnost suradnje odbija jedino ekstremnim političkim opcijama, i lijevim i desnim! Svoju kandidaturu trebao bi objaviti do kraja tjedna.

Suverenisti su, nakon europskih izbora  ocijenili da su treća snaga u zemlji, pa  će u skladu s tim, kažu, imati svog predsjedničkog kandidata, koji očito neće biti Miroslav Škoro.

Mislava Kolakušić je odmah po dobivanju mandata u Eu parlamentu najavio  da će se kandidati za predsjednika Hrvatske. Bio je razočaran što je malo ljudi izašlo na izbore ali je ipak  puno ostvario. Kazao je da  nje imao prostor u medijima  te da je sada je vrijeme da dobiju prostor, da građani čuju što  imama za reći.

Ivan Pernar  je poručio da je on  jedini kandidat koji će se boriti za interese običnog čovjeka

Tko će koga podržati jošes uvelike raspravlja?  Koji će se još kandidat i koliko njih  pojaviti? i. Bit će i nekih drugih kandidata, a bit će i drugog kruga, u to smo uvjereni! Hoće li se taj drugi krug odvijati u nadmetanju Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića ili im neki drugi kandidati mogu pomrsiti račune? Ima li netko koga biste vi rado vidjeli kao kandidata ili već sad znate tko je vaš favorit? Što mislite o onima čija se imena već pojavljuju kao potencijalni kandidati ?Vaše komentare očekuje  na 210 777

 

 

Svakog tjedna pitamo vas o nekoj drugoj gorućoj političkoj, društvenoj ili kulturološkoj temi, upravo to: što biste vi s time učinili da vas se pita? Četvrtkom u 13:15 s Leom Domijan Fišter, telefonom ili na Facebooku.

O emisiji Da se mene pita

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Pročitaj više

Komentari

Da se mene pita
Da se mene pita

HRT – Radio Rijeka — Društvo, kontakt

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 13.08.2020. 13:15 - 13:45

Četvrtak, 20.08.2020. 13:15 - 13:45