Delnice - Zeleno srce Hrvatske

Delnice - Zeleno srce Hrvatske Delnice - Zeleno srce Hrvatske
Najstarija kuća u Delnicama - Hiša Rački foto: za Prstom po globusu TZ Delnice, Petar Hrg Najstarija kuća u Delnicama - Hiša Rački foto: za Prstom po globusu TZ Delnice, Petar Hrg
Delnice foto:za Prstom po globusu Petar Hrg Delnice foto:za Prstom po globusu Petar Hrg
Česta slika Delnička foto: za Prstom po globusu TZ Delnice, Petar Hrg Česta slika Delnička foto: za Prstom po globusu TZ Delnice, Petar Hrg
Gradonačelnik Delnica Ivica Knežević, foto: Prstom po globusu/Vesna Jurić-Rukavina Gradonačelnik Delnica Ivica Knežević, foto: Prstom po globusu/Vesna Jurić-Rukavina

Područje Grada Delnica čini "Delnički trolist" - Delnice, crnoluško-risnjački kraj i Kupska dolina. Delnice su središnje i najveće naselje Gorskog kotara. Smještene na nadmorskoj visini od 698 metara i uokvirene uzvišenjima Drgomlja, Petehovca i Japlenškog vrha, Delnice su najviši grad u Hrvatskoj. Bogatstvo i ljepota Grada u kojem živi 5 isuća stanovnika, najviše se očituju u netaknutoj prirodi koja se nalazi i u samom središtu grada.

Autorici emisije je Vesni Jurić Rukavina za "Prstom po globusu" dodijeljena posebna Zahvalnica 2013.

Povelja 2016. "Marco Polo" FIJET-a Hrvatska, koji je dio najstarijega svjetskog profesionalnog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu "FIJET".

U formi radio dokumentarne drame u kojoj je prilagodila putopis iz Istre o Vrćinu, za "Zaboravljenu gradinu" osvojila kao prvi autor na Međunarodnom festivalu igrane i dokumentarne radiodrame Prix Marulić, treću nagradu, 2016.g.  

2017. uručena joj je međunarodna turističke nagrade POVELJA FEST 2017. Nagrada se dodjeljuje na temelju ocjene i obrazloženja Povjerenstva turističkih novinara, a dodjeljuje je Europski savez turističkih novinara (FEST) iz Rima. Vesna Jurić Rukavina već niz godina na HRT – Radiju Sljeme uređuje i vodi radijski putopis Prstom po globusu, a nagradu je osvojila za dugogodišnje promicanje turizma i baštine u sklopu te emisije te zbog angažiranosti u Svjetskoj federaciji novinara u turizmu i putopisaca. Riječ je o međunarodnoj nagradi utemeljenoj prije 35 godina u Rimu.

 

O emisiji Prstom po globusu

Radio putopis obilježen je zapažanjima, dojmovima i razmišljanjima o svemu što zaokuplja autoričinu pažnju na putovanju. Riječ je najčešće i o potpuno nepoznatom ili tek otkrivenom. Vesna Jurić Rukavina "svojim" prstom iz tjedna u tjedan donosi nove priče iz Hrvatske ili svijeta.

Pročitaj više

Prstom po globusu
Prstom po globusu

HRT – Radio Sljeme — Glazba, kultura, zabava, obrazovanje, religija, turizam, društvo, život, umjetnost, književnost, mozaik, filozofija, dokumentarni program

Radio putopis obilježen je zapažanjima, dojmovima i razmišljanjima o svemu što zaokuplja autoričinu pažnju na putovanju. Riječ je najčešće i o potpuno nepoznatom ili tek otkrivenom. Vesna Jurić Rukavina "svojim" prstom iz tjedna u tjedan donosi nove priče iz Hrvatske ili svijeta.

Poslušajte

Sukošan- Repriza
Nedjelja, 28.06.2020 13:30

Vrbničke priče - Repriza
Nedjelja, 21.06.2020 13:30

Omiš - spoj rijeke, mora i planine - Repriza
Nedjelja, 14.06.2020 13:30

Tajne Jadrana: Ilovik i jedan antički brod - Repriza
Nedjelja, 07.06.2020 13:30