
Foto: Sandra Šimunović / Pixsell
13.01.2021 12:40
Karnevala ove godine gotovo da i nema, ili su u vrlo ograničenom obliku, ali zato nam uživanje u domaćim fritulama nitko ne brani - a mi vam donosimo recept za moderne fritule s jogurtom od naše Jasminke Sušanj!
MODERNE FRITULE S JOGURTOM
Sastojci:
2 dl jogurta, 1 jaje, 1 vanilin šećer, malo soli, 1 žlica šečera, 2 žlice rakije ili ruma, 1 prašak za pecivo, 10 žlica brašna, cca 1l ulja za prženje, šećer u prahu za posipavanje
Postupak:
Pjenjačom istucite jogurt, jaje, vaniliju, sol, šećer i rum. Brašno pomješajte s praškom za pecivo i umiješajte u ostatak smjese. Zagrijte ulje u dubljoj posudi. Temperaturu provjerite drškom drvene kuharice. Kad je uronite u ulje, ako se oko nje pojave mjehurići, ulje je spremno. Žlicom vadite manje grudice tijesta i stavljajte peći, maksimalno 10 fritulica odjednom, da imaju dovoljno prostora. Kad se lijepo napuhnu i dobiju zlatnu boju, gotove su! Izvadite ih na papirnate ubruse da upiju višak masnoće i još tople obilno pošećerite.
Dobar tek!
O emisiji Iz primorske kuharice
Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 11:35, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.