Emisija 23.09.2021.

Ravno do vas Ravno do vas
Igor Delač (press foto Croatia Records) Igor Delač (press foto Croatia Records)
Vinyl 33 (press foto Croatia Records) Vinyl 33 (press foto Croatia Records)
Dado Topić i Rockeri (press foto Croatia Records) Dado Topić i Rockeri (press foto Croatia Records)

Rockeri (press foto Croatia Records)

Vinyl 33 novi je je pop rock bend sastavljen od iskusnih glazbenika koji su svirali u poznatim osječkim sastavima. Gost emisije je Bora Živković iz novogradiškog benda Rockeri. Igor Delač se nakon jednoipolgodišnje pauze vratio na scenu s novom pjesmom koja najavljuje skorašnju objavu čitavog albuma.

Jakov Mađarić - Kišobran

Igor DelačSamo zbog vas (*NOVO*)

Vinyl 33Lijepa i lažljiva moja (*NOVO*)

Rockeri (GOST Bora Živković)

OK ClubTo je tvoj svijet (2021.)

Vanja & Nešvil FunkEcho našeg bivanja (2021.)

....................................................................................

Vinyl 33 novi je je pop rock bend na našoj glazbenoj sceni, a sastavljen je od iskusnih glazbenika koji su svirali u poznatim osječkim sastavima kao što su Leteći odred, Crni Petar i Bluestrip.
Nakon dvije godine rada na autorskim pjesmama bend je objavio prvi singl ''Lijepa i lažljiva moja'' snimljen je u proljeće ove godine. Riječ je o emotivnoj ljubavnoj pjesmi u kojoj će se mnogi prepoznati, a osim što otkriva iznimno autorsko i sviračko umijeće, najavljuje i prvi studijski album. 'Drugačija od ostalih, posebna i svoja' – stihovi su posvećeni voljenoj osobi, a upravo je takav i Vinyl 33, bend koji će zasigurno naći svoje mjesto u eteru i u srcima slušatelja.

Igor Delač se nakon duže pauze uzrokovane bolešću vraća na glazbenu scenu s novim hitom ''Samo zbog vas''.
Vedra i radiofonična pjesma na prvu ulazi u uho, a kako su svih sedam prethodnih singlova Igora Delača osvojili 1. mjesto nacionalne službene top liste HR TOP 40, uvjereni smo kako se i ovoj pjesmi smiješi ista sudbina. Autorsko-producentski tim Hit Factory (Ivan i Miroslav Zečić) svaku je dosadašnju Igorovu pjesmu učinio posebnom i zanimljivom, a njihov jedinstven koncept rada bazira se na skladanju 'po mjerama' svakog pojedinog izvođača. Najposebniju i najiskreniju priču do sada nosi upravo ova pjesma.
“Samo zbog vas” Igorova je posveta i zahvala svima onima koji su mu na bilo koji način pružali podršku u njegovoj borbi protiv zloćudne bolesti.
'Želim da moja priča i pjesma ''Samo zbog vas'' sa svojom porukom te vedrinom i optimizmom kojom zrači, na neki način budu od pomoći svima onima koji se u životu susreću sa nepremostivim preprekama, kao i oboljelima od najtežih bolesti. Neka ustraju u svojoj borbi stalno ponavljajući ‘Ja želim živjeti’, jer život je najljepši i najvrijedniji dar koji imamo.' – kaže Igor Delač.
Pjesma ''Samo zbog vas'' najavljuje skorašnji izlazak istoimenog albuma koji će se naći u prodaji krajem godine. Na materijalu će se naći svi dosadašnji Igorovi hitovi, kao i neke nove pjesme koje će biti svojevrsno iznenađenje za njegovu publiku i koje će otkriti novi smjer u kojem će se nastaviti njegova glazbena karijera.

Dado Topić, legendarni frontmen kultne grupe Time, vratio se nakratko u svoju rodnu Novu Gradišku gdje se upoznao i odlučio na suradnju s članovima tamošnjeg benda Rockeri, čiji sastav čine gitarist Bora Živković, basist i vokal Danijel Kao te bubnjar Jan Marton, koji je zauzeo mjesto dosadašnjeg Dine Podgornjaka.
Rezultat ovog sraza dvaju generacija je rock balada ''Tragovi sudbine''. Nakon prva četiri, Rockere je za peti singl, na ideju njihovog glazbenog producenta Branimira Jovanovca Banija, sudbina spojila s Dadom Topićem koji je pjesmi dao svoj prepoznatljivi prizvuk i nevjerojatnu emociju. Iako već u 71. godini života, pionir rock kulture u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji se i dalje čini nezaustavljivim i spremnim na još niz godina aktivne karijere.
Premijernu live izvedbu ''Tragovi sudbine'' doživjeli su već na 25. Novogradiškom glazbenom ljetu 12. kolovoza, gdje su Rockeri uz Dadu Topića bili predgrupa Parnom valjku. Sudeći po dojmovima publike, 'dobar rock daleko se čuje' izreka je koja najbolje opisuje ovaj hit, koji će bez sumnje vrlo brzo osvojiti srca slušatelja diljem regije.
Pjesmu Rockera i Dade Topića potpisuje Mario Vestić, jedan od naših najznačajnijih autora, dok je autor aranžmana Zlatko Grgić, a produkciju je radio Branimir Jovanovac Bani u čijem je studiju Mak u Gradištu pjesma snimana, miksana i masterirana. Kako Dado radi na svom novom materijalu u studiju Željka Nikolina u Osijeku, zajednička ideja je bila da Dado za ovu pjesmu ne mijenja studio i da svoj vokal snimi u okruženju na koje je navikao, što se na kraju pokazalo vrlo dobrom odlukom.
Željko i Bani odvirali su klavijature, a na pjesmi su još gostovali Daria Hodnik i Krešimir Kaštelan. Spot za pjesmu ''Tragovi sudbine'' režirao je Marko Zeljković Zelja.
Rockeri su potpisali ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records, a petim singlom se sve više približavaju izdavanju svog prvog albuma kojim će također obilježiti dugogodišnje uspješno djelovanje na hrvatskoj rock sceni pod imenom Rockeri, a iskustvo suradnje s Topićem će im zasigurno puno značiti.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

Emisija 23.09.2021.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 21.10.2021. 14:10 - 14:54

Četvrtak, 28.10.2021. 14:10 - 14:54

Poslušajte

Emisija 14.10.2021.
Četvrtak, 14.10.2021 18:30

Emisija 07.10.2021.
Četvrtak, 07.10.2021 18:30

Emisija 23.09.2021.
Četvrtak, 23.09.2021 18:30