Arhiva slušaonice - Da se mene pita

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 12.03.2020 13:15

Da se mene pita: Ksenofobija ili nešto drugo?

„Naselili smo se u ovim krajevima jer Rimljani, nažalost, nisu poznavali tehnologiju izrade bodljikave žice i nisu imali suzavac, gumene metke, vodene topove i oklopna kola. A i da su to imali, vjerojatno im ne bi pomoglo. Ljude zapravo ne možete zaustaviti. Na kraju, ovako ili onako, oni dođu tamo gdje su naumili. I zbog toga ne treba žaliti. Naprotiv, to je dobro i pravedno.“ Napisao je nedavno u svojoj kolumni Ante Tomić. Slažete li se s njim?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 05.03.2020 13:15

Da se mene pita: Rad nedjeljom

Je li tema o zabrani rada nedjeljom u svakoj izbornoj godini, novi - stari „as“ iz rukava kojima pojedinci i stranke pokušavaju privući naklonost birača? Zašto se raspravlja o zabrani rada nedjeljom, a ne i o petodnevnom radnom tjednu? Je li važnije da radnik ima dva uzastopna neradna dana u tjednu nego li da to bude baš nedjelja? Crkva, sindikati, a sada i Vlada ponovo govore o zabrani rada nedjeljom, a pri tom se ta zabrana odnosi uglavnom na trgovine? Je li riječ o licemjerju?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 27.02.2020 13:15

Da se mene pita: COVID-19

Sve nam vijesti počinju prebrojavanjem i rezultatima uzoraka poslanih na testiranje: je li ili nije riječ o korona virusu? Koliko ima zaraženih? Tko je sljedeći? Bojite li se?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 20.02.2020 13:15

Da se mene pita: Po čemu ih pamtite?

Prisegnuo je novi predsjednik Republike Hrvatske, dajmo mu prvih sto dana pa ćemo i u ovoj emisiji prokomentirati što bude trebalo. Zoran Milanović peti je po redu predsjednik od uspostave samostalne Republike Hrvatske, a o njegovim prethodnicima imali smo prilike skupljati dojmove u prethodnim razdobljima , pa danas možemo razgovarati o tome po čemu ćete i hoćete li po nečemu pamtiti svakoga od njih pojedinačno.

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 13.02.2020 13:15

Da se mene pita: Je li važnija ljubav ili seksualna orjentacija?

Zbog neadekvatne skrbi bioloških roditelja ili najbliže rodbine, djeca vrlo često završavaju u domovima. Najbolji interes djeteta posve sigurno nije život u domu. Zađto neki ljudi misle da je djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi bolje u instituciji, nego da ih udomi istospolni par? Zašto toplinu doma, ljubav, svakodnevnu potporu i sretnije djetinjstvo djetetu ne bi jednako mogli pružiti istospolni kao i hetero parovi?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 06.02.2020 13:15

Da se mene pita: Aboliranje bezakonja

Budući da su građani Hrvatske svakodnevno suočeni sa kršenjem zakona, vrlo često baš onih prekršitelja na visokim pozicijama, koji ne snose gotovo nikakve sankcije za svoje prekršaje, a ponekad ni za zlodjela, sve je prisutnija neka opće prihvaćena teorija o tome da je važna samo osobna korist i da zakone ne treba poštovati. Varanje se nazva snalažljivošću, a nezakonito stjecanje imetka - sposobnošću. Ako se malo bolje osvrnete oko sebe, vidjet ćete da su, na žalost, poremećene vrijednosti takve teorije korisne pojedincu. Kako se nositi s time? Je li riječ o posvemašnjem moralnom potonuću?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 30.01.2020 13:15

Da se mene pita: Inauguracija

Dok su neki oduševljeni idejom da se dosadašnja raskošno režirana ceremonija predsjedničke inauguracije s Markova trga, preseli na Pantovčak te da se održi skromnije, bez puno uzvanika, bez lente i garde, drugi smatraju da se novoizabrani predsjednik – izolira od naroda i zanemaruje tradiciju. U kojoj ste vi skupini?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 23.01.2020 13:15

Da se mene pita: Seksualno uznemiravanje

Na području Policijske postaje Bajakovo, mladu je policajku cijelu noć seksualno uznemiravao njezin šef. Tužila ga je, a onda je on na Općinskom sudu oslobođen krivnje uz obrazloženje da se: “spolno uznemiravanje dogodilo samo jednom”! Znate li što je spolno uznemiravanje i kako se protiv njega (iz)boriti?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 16.01.2020 13:15

Da se mene pita: CRO kartica

Želite li možda ove godine umjesto regresa dobiti Cro karticu? Sredinom prosinca prošle godine, Vlada RH Vlada je donijela odluku o uvođenju CRO kartice kao mjere za poticanje potrošnje domaćih turista. U okviru četvrte porezne reforme Ministarstva financija, na snagu je stupila stara ideja Ministarstva turizma prema kojoj će poslodavci na ime božićnica, nagrada i regresa radnicima moći isplatiti do 2.500 kn na Cro karticu, a to će biti uključeno u već neoporezivi iznos do 7.500 kn koji poslodavci godišnje smiju isplatiti radnicima. Što mislite o tome?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 09.01.2020 13:15

Da se mene pita: Ograda na rivi ili u glavi?

Navodno su Riječani jako tolerantni. Jesu li tolerantni i kada je riječ o stvarima koje ih ljute? Ili samo sporo reagiraju, odnosno očekuju da umjesto njih reagira netko drugi? Društvene mreže prepune su bijesa i verbalnih prosvjeda zbog nedavno postavljene ograde na riječkoj Rivi, ali na prosvjednom okupljanju protiv te ograde, okupila se tek nekolicina.

Da se mene pita
Da se mene pita

HRT – Radio Rijeka — Društvo, kontakt

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 09.04.2020. 13:15 - 13:45

Četvrtak, 16.04.2020. 13:15 - 13:45

Poslušajte

Da se mene pita: Ksenofobija ili nešto drugo?
Četvrtak, 12.03.2020 13:15

Da se mene pita: Rad nedjeljom
Četvrtak, 05.03.2020 13:15

Da se mene pita: COVID-19
Četvrtak, 27.02.2020 13:15

Da se mene pita: Po čemu ih pamtite?
Četvrtak, 20.02.2020 13:15