Arhiva slušaonice - HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 07.03.2019 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1. sat (7.3.2019.)

Konferencija Mreže hrvatskih žena, javljanje s utakmice Dinamo - Benfica, fra Marijan Karaula istraživao zločine nad Hrvatima u BiH-a.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 28.02.2019 20:15

Hrvatima izvan domovine 28.02.2019.

15. gospodarski forum u Mainzu predstavio mogućnosti razvoja njemačko-hrvatskih bilateralnih i gospodarskih odnosa. Njemačka je gospodarski gigant i kralježnica EU, najpoželjnija iseljenička destinacija mnogih naroda. U tom multikulturnom društvu Hrvati su prepoznati kao marljiv narod, jedan od najbolje integriranih. Čak tri člana Bundestaga hrvatskog su podrijetla. Bilateralni odnosi su dobri, a gospodarski rastu. No, jesmo li iskoristili potencijale dviju prijateljskih država na jedinstvenom europskom tržištu? O tomesmo razgovarali s veleposlanikom Republike Hrvatske u Njemačkoj Gordanom Grlićem Radmanom U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH dodjeljeni Ugovori polaznicima tečaja učenja hrvatskog jezika Gradišćanski Hrvati uputili apel za očuvanje i njegovanje materinskog jezika.

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT
HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

HRT – Glas Hrvatske — Glazba, kultura, zabava, obrazovanje, religija, gospodarstvo, turizam, politika, život, obitelj, umjetnost, književnost, film, mozaik, znanost

Emisija posvećena aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se četvrtkom od 20.15 do 21.00, izravno – istovremeno Prvi program i Glas Hrvatske.

Poslušajte