Arhiva slušaonice - HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 15.08.2019 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1.sat (15.8.2019.)

Predsjedništvo Saveza Hrvata u Mađarskoj u budimpeštanskom sjedištu Hrvatske državne samouprave održalo je zasjedanje uoči narodnosnih izbora koji su najavljeni za 13-listopada. U četvrtak 7. kolovoza proslavljen Dan iseljenika Općine Dobrinj na Krku, a u nedjelju 11. kolovoza održana manifestacija Dan iseljenika otoka Cresa. Gost: Čileanac Horacio Gonzalez koji je studirao elektrotehniku u Zagrebu gdje je stekao mnoga prijateljstva te upoznao svoju suprugu Tonči Zlatar. Zajedno s prijateljem osnovao je jednu tvrtku kako bi potaknuli trgovinsku razmjenu između Hrvatske i Čilea.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 01.08.2019 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1.sat (1.8.2019.)

U kistanjama 6 obitelji janjevskih Hrvata doseljenih s Kosova dobilo krovove nad glavom. U Mostaru održano trodnevno zasjedanje godišnje skupštine Središnjeg odbora Hrvatskoga svjetskog kongresa. Državni tajnik Zvonko Milas u Ljubuškom otvorio edukativni, tehnološki i kreativni park dijeljenja znanja Credo.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 25.07.2019 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1. sat (25.07.2019.)

Od 10. do 25.srpnja, u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, održanje projekt Ljetna škola domovina, u kojem je sudjelovalo trideset troje mladih potomaka Hrvata iz svijeta. Na iskustvenom putovanju Hrvatskom od Iloka do Čilipa, upoznavali su zemlju svojih korijena, njezinu kulturu, povijest, običaje i otkrivali nit koja povezuje hrvatski narod, njegovu nedjeljivost i jedinstvenost unatoč geografskim udaljenostima. U Novom Vinodolskom završena je Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, Hrvatske matice iseljenika koja je ovoga ljeta okupila rekordan broj polaznika.U Kistanjama izgrađeno sedam obiteljskih kuća za Hrvate - izbjeglice s Kosova.

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT
HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

HRT – Glas Hrvatske — Glazba, kultura, zabava, obrazovanje, religija, gospodarstvo, turizam, unutarnja, život, obitelj, umjetnost, književnost, film, mozaik, znanost

Emisija posvećena aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se četvrtkom od 20.15 do 21.00, izravno – istovremeno Prvi program i Glas Hrvatske.