Arhiva slušaonice - HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 23.05.2019 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1. sat (23.5.2019.)

Uoči Dana Grada Zagreba i Dana branitelja Grada Zagreba održat će se veliki koncert u povodu 30. obljetnice pjesme Miroslava Škore \rdblquote Ne dirajte mi ravnicu\rdblquote , pjesme koja je odigrala kultnu ulogu u vrijeme Domovinskog rata i postala svojevrsnom himnom vojnika, izbjeglica i iseljenika u obrani Hrvatske. Pjesmu je 1. kolovoza 1991. tijekom progona mještana Aljmaša prvi put službeno stavio u program Radio Osijeka Željko Barba, današnji urednik Odjela glazbenih sadržaja Hrvatskoga radija, i to pod njezinim prvobitnim nazivom \rdblquote Ja ću se vratiti\rdblquote . U tom suludom, stravičnom trenutku aljmaškog šlepa, prognanici su poručivali da će se vratiti! Od tog trenutka, pjesma koju je sam narod kasnije preimenovao u ''Ne dirajte mi ravnicu'', zavladala je srcima naše domovinske i iseljene Hrvatske.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 16.05.2019 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1.sat (16.5.2019.)

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petodnevnom posjetu Kanadi. Državni tajnik Milas u posjetu Bosanskoj Posavini. Najveći projekt na području obrazovanja na hrvatskom jeziku u Srbiji \endash osnutak hrvatskoga školskog centra u Subotici \endash dobiva prve obrise. Hrvatski dom - jedina institucija koja okuplja Hrvate u Urugvaju.

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT
HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

HRT – Glas Hrvatske — Glazba, kultura, zabava, obrazovanje, religija, gospodarstvo, turizam, unutarnja, život, obitelj, umjetnost, književnost, film, mozaik, znanost

Emisija posvećena aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se četvrtkom od 20.15 do 21.00, izravno – istovremeno Prvi program i Glas Hrvatske.

Poslušajte