Arhiva slušaonice - Portret umjetnika u drami

HRT – HR 3 — Petak, 27.12.2019 13:30

PORTRET GLUMICE I REDATELJICE SENKE BULIĆ

Senka Bulić svoj je glumački debi na profesionalnoj kazališnoj pozornici imala još kao tinejdžerica, potkraj 1970-ih, a po završenom studiju glume ostvarila je niz upamtljivih kreacija u Teatru ITD, ZKM-u, Trešnji, Komediji, splitskom HNK-u te brojnim drugim kazalištima i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz priču o njezinoj glumačkoj karijeri, u ovoj emisiji portretiramo Senku Bulić i kao redateljicu izrazito suvremenog senzibiliteta koji je ponajviše imala priliku iskazati u predstavama vlastitog kazališta, Hotel Bulić, osnovanog 2001. godine.

HRT – HR 3 — Petak, 13.12.2019 13:30

PORTRET DRAMSKOG UMJETNIKA SLOBODANA MILOVANOVIĆA

Portret hrvatskog kazališnog, filmskog i televizijskog glumca Slobodana Milovanovića, nekadašnjeg dugogodišnjeg člana Dramskog kazališta Gavella.

HRT – HR 3 — Petak, 29.11.2019 13:30

PORTRET REDATELJICE NENNI DELMESTRE

Od 1987. do danas Nenni Delmestre u svojoj je matičnoj kući, Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, postavila tridesetak predstava, no važan dio opusa ostvarila je i u drugim hrvatskim kazalištima (Teatar ITD, nacionalne kuće u Zagrebu, Rijeci i Osijeku, DK Gavella, Kazalište Marina Držića, HNK Šibenik), te u inozemstvu (Slovenija, Venezuela, Italija, Makedonija). U ovoj emisiji govorimo o njezinom zanimljivom kazališnom putu, započetom u SAD-u gdje se školovala i surađivala s poznatim američkim glumcem i redateljem Joseom Ferrerom.

HRT – HR 3 — Petak, 01.11.2019 13:30

PORTRET GLUMCA ŽELJKA MAVROVIĆA

Portret Željka Mavrovića, glumca koji je široj publici postao poznat još potkraj 1970-ih kada je u televizijskim serijama „Mačak pod šljemom“ i „Punom parom“ostvario uloge Imbre Falačeca i radnika Andrije, a svoju je kazališnu karijeru uglavnom vezao uz Teatar ITD, Žar pticu i Zagrebačko kazalište lutaka.

Portret umjetnika u drami
Portret umjetnika u drami

HRT – HR 3 — Kultura, umjetnost, dramski program

Predstavljanje umjetničkog puta hrvatskih kazališnih stvaralaca (glumaca, redatelja, skladatelja, kostimografa, scenografa, pisaca) kroz razgovor, uvodni esej te ulomke iz kazališnih i radijskih ostvarenja portretirane osobe.

Najave

PORTRET GLUMCA VELIMIRA ČOKLJATA

Petak, 07.02.2020. 13:30 - 14:22

Glumac Satiti\lang1050čkog kazališta Kerempuh, Velimir Čokljat, studirao je u prvom naraštaju polaznika dislociranog studija zagrebačke Akademije dramske umjetnosti u Osijeku nakon čega je, kao glumac te ravnatelj drame, bio angažiran ...

PORTRET GLUMCA NENADA ŠEGVIĆA
Petak, 21.02.2020. 13:30 - 14:25

Sve najave