Arhiva slušaonice - Šesto čulo

HRT – HR 1 — Četvrtak, 24.12.2020 09:30

Roditeljstvo osoba s invaliditetom

Roditeljstvo i obiteljski život u našem je društvu s pojmom invaliditeta još uvijek često nespojivo i začudno. Dvojbe počinju od uvjeta za reproduktivno zdravlje, do needuciranog medicinskog osoblja, posebno su teške osude i kritike okoline i na kraju i strah od toga kako će invaliditet utjecati na kvalitetu obiteljskog života.

HRT – HR 1 — Četvrtak, 17.12.2020 09:30

Sanja Fališevac i kampanja "Prozor u svijet"

Sanja Fališevac gluhoslijepa je kiparica čiji je atelje u samom centru Zagreba uvijek otvoren za zainteresirane posjetitelje. No da bi došli pogledati radove moraju se prvo dogovoriti s njezinom asistenticom Martinom Domanovac, jer sav dojam o svijetu oko sebe sanja prima preko posrednika, odnosno posrednice, koja joj sve prenosi pisanjem po dlanu. Most preko komunikacijske provalije za Sanju Fališevac je posebno računalo uz kojeg može biti puno samostalnija, a kojega država ne omogućava ako nisi student ili učenik. Zbog toga je Sanja pokrenula crowdfunding kampanju pod nazivom "Prozor u svijet".

Šesto čulo
Šesto čulo

HRT – HR 1 — Društvo

“Šesto čulo” je emisija namijenjena osobama s invaliditetom sa svim temama i pitanjima koja ih zanimaju i tiču se njihova života. Služi i senzibilizaciji šire javnosti za pitanja i probleme osoba s invaliditetom.