Arhiva slušaonice - Triptih

HRT – HR 3 — Utorak, 22.06.2021 16:03

Nicole Hewitt, Laura Barić, Obiteljske fotografije

Novi multimedijski postav Nicole Hewitt u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, izložba mlade umjetnice Laure Barić, te knjiga "Obiteljske fotografije" teme su o kojima govorimo u ovom izdanju Triptiha.

HRT – HR 3 — Utorak, 15.06.2021 16:03

Ivan Kožarić, grupa Otolith, Jaroslaw Kozlowski

Dvije izložbe u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, izložbi Ivana Kožarića i grupe Otolith, te izložba poljskog konceptualnog umjetnika Jaroslawa Kozlowskog u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti govorimo teme su o kojima govorimo u Triptihu.

HRT – HR 3 — Utorak, 27.04.2021 16:03

Bojan Gagić, Vinko Vidmar, Sara Salamon

Audioinstalacija "Dvije sekunde" Bojana Gagića, izložba "Žarište" Vinka Vidmara i izložba "Arheološke iskopine" Sare Salamon teme su o kojima govore likovne kritičarke Jelena Pašić, Maja Flajsig i Mirna Rul.

HRT – HR 3 — Utorak, 13.04.2021 16:03

Mihael Giba, Ana Kuzmanić, Pasko Burđelez, Luko Piplica, Marko Stamenković

Promijenjeni uvjeti, pandemijski kao i oni uzrokovani potresima, prisilili su muzeje i galerije, ali i same umjetnike, da pronalaze nove forme i načine prezentacije svojeg umjetničkog rada. U današnjem Triptihu donosimo neke od takvih - uspješnih - primjera.

HRT – HR 3 — Utorak, 06.04.2021 16:03

Rino Efendić, SofijaSilvia, Nina Đurđević

U emisiji govorimo o tri fotografske izložbe koje se ovih dana mogu vidjeti u zagrebačkim izložbenim prostorima: izložbi "Polaroid Land" Rine Efendića u Galeriji Spot, "Equilibrium" SofijeSilvije u Muzeju suvremene umjetnosti, te o izložbi "Odlučna" Nine Đurđević u Galeriji Kranjčar. Fotografije su, u svakom tom slučaju na specifičan način, proširene odnosno objedinjene određenim konceptom, u postavu ili tematskim okvirom.

Triptih
Triptih

HRT – HR 3 — Umjetnost

Kritički osvrti na recentna zbivanja u sferi suvremenih vizualnih umjetničkih praksi, te povjesnoumjetničkih pojava i pojedinih autorskih opusa .

Najave
90-e: Ožiljci, 61. Porečki annale, Vlasta Žanić

90-e: Ožiljci, 61. Porečki annale, Vlasta Žanić

Utorak, 28.09.2021. 16:03 - 16:35

Teme o kojima govorimo u današnjem Triptihu su velika i važna izložba riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti "90e: Ožiljci", 61. Porečki annale, te samostalna izložba "Nolifeguard" Vlaste Žanić u ...

Sve najave