Akademija za umjetnost i kulturu Osijek - 4. Dani Julija Knifera

Akademija za umjetnost i kulturu Osijek - 4. Dani Julija Knifera Akademija za umjetnost i kulturu Osijek - 4. Dani Julija Knifera
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević

Zoran Pupovac, Vuk Ognjnović, Helena Sablić Tomić(foto Ž. Kovačević)

Ovogodišnji 4. Dani Julija Knifera u Osijeku, u kojem sudjeluju svi odsjeci Akademije za umjetnost i kulturu, petodnevna je umjetnička, teatralna, književna, plesna, nutricionistička i sportska manifestacija.

Predstavu Kanon, nadahnutu meandrom, izvode studenti 2. godine glume i lutkarstva, pod mentorstvom izv. prof. Maje Đurinović i Selme Mehić, za izložbu Meandar u pokretu, studenti 1. godine Kostimografije izradili su četiri kostima pod mentorstvom doc. Barbare Bourek i Ivane Živković. Uz te žive kostime u prostoru bit će otvorena i izložba The Dune Kristine Marić, a kratak koncert održat će Veronika Hardy, sopranistica, uz klavirsku pratnju Ante Blaževića, Neće izostati ni ples. Plesne minute potpisat će Baletni ansambl HNK i Plesni studio Ilusion.Posebnost 4. dana Julija Knifera je i domjenak zdrave prehrane, koji će nutricionistički osmisliti balerina Anja Bašnec. Radionice i predavanja vodit će i gosti iz Zagreba i Novog Sada. Glavni je dan 25. travnja, s najviše događanja, a petak 26. travnja posvećen je mladima, uz pub kviz i koncert u Cadillacu. Predstavit će se i knjiga Žarka Radakovića Knifer. U subotu je utrka, Osječki meandar, dužine nešto više od 4 kilometra sa startom kod Pješačkog mosta i ciljem kod Prolaza Julija Knifera.