Balkansko prvenstvo na Hipodromu

Balkansko prvenstvo na Hipodromu

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na Hipodromu je počelo Balkansko prvenstvo u preponskom jahanju, četverodnevno natjecanje koje traje do nedjelje. Organizator, Konjički klub Karoca, očekuje dolazak natjecatelja iz čak 9 zemlja.

Na Balkanskom prvenstvu Hipodrom je, uz domaće predstavnike, ugostio jahače i konje iz Slovenije, Srbije, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Grčke i Turske. Riječ je o uglednom i organizacijski zahtjevnom natjecanju koje samo mijenja mjesto održavanja. Zagreb joj je drugi put domaćin, kaže Nina Lara Vidaković iz organizatorskog kluba Karoca.

"18 utakmica kroz četiri dana, 150 jahača i 180 konja, što je puno više nego što je bilo prošli put. Radi se o pet kategorija natjecanja. Natječu se u kategoriji djece, mladih jahača, juniora, seniora i amazonki."

Ova posljednja kategorija ima posebnost jer se u njoj natječu samo žene. Tu smo daleko najbolji. Hrvatske "amazonke" već godinama osvajaju zlato.

Vidaković smatra da je ovo izuzetno izazovan i opasan sport, a zato i atraktivan za publiku. Poseban program pripremili su za djecu. "Animatore, face-painting, radionicu crtanja kona. Bit će tu zaista svega; muzike, ponija koji će šetati djecu."

40. Balkansko prvenstvo u preponskom jahanju na Hipodromu traje do nedjelje, a ulaz na sva događanja je slobodan.