Bjelica: "Vjerujem da možemo biti bolji od Dinama"

Bjelica: "Vjerujem da možemo biti bolji od Dinama"

foto:Nk Osijek

Pred nogometašima Osijeka derbi je dosadašnjeg dijela prvenstva. U subotu (21.11.) od 15 sati u Gradski vrt stiže vodeća momčad – Dinamo .

Njihov drugi prvenstveni sraz, nakon što su u prvom Modri na Maksimiru slavili 4:1, dolazi u trenutku naleta Bijelo-plavih (pet pobjeda i remi u posljednjih šest kola), ali i potpuno drugačijih okolnosti. Druga protiv prve momčadi na tablici. Ekipe u najboljim formama i na kraju trenerski duel Bjelice i Mamića:

- Čekamo ga s nestrpljenjem. Igra prvi protiv drugog na tablici i vjerujemo da možemo biti na razini koju smo pokazali u posljednja dva mjeseca, rekao je Nenad Bjelica i dodao da najnoviji proboj koronavirusa s pet pozitivnih igrača, koji je u četvrtak potvrđen u Gradskom vrtu, neće ostaviti nepopravljivu „štetu”, pogotovo na udarnu momčad:

- Najjednostavnije bi bilo sada u tom smjeru tražiti alibi. Živimo u vremenu kada su promjene zbog ovih okolnosti svakodnevne i već smo se prilagodili situaciji. Nama je najvažnije što ćemo na terenu imati jedanaest zdravih, spremnih da daju svoj maksimum, a na klupi možemo računati na nekolicinu koja sigurno može pomoći, rekao je Bjelica.

Dinamo u Gradski vrt dolazi sa šest bodova prednosti, ali i spoznajom da ga uzdignutih ruku nije napustio već više od dvije godine (04.11.2018. 0:2). Modri su tada za kormilom imali upravo Bjelicu koji je jasno dao do znanja kako je isključivo fokusiran na svoje pulene, kratko komentiravši bivšu momčad:

- Dinamo je kvalitetna ekipa koja to pokazuje u domaćem prvenstvu i Europi. No, najvažnije je kako ćemo mi igrati bez obzira tko se nalazi na suprotnoj strani. Pokazali smo to u svim utakmicama, čak i drugo poluvrijeme protiv Basela. To znači, maksimalan fokus na moju momčad i dobro se pripremiti za utakmicu. Svjesni smo s kim igramo, ali i svoje kvalitete, zaključio je Bjelica.