Dario Knežević napustio Rijeku

Dario Knežević napustio Rijeku

Dario Knežević (Foto: HNK Rijeka)

Prvo ću se odmoriti do zime i vidjeti hoću li nastaviti igrati ako se nađem u nekom zanimljivom projektu. Nakon toliko godina profesionalnog nogometa veselim se i jednom periodu bez obaveza, rekao je Dario Knežević.

Danas je sporazumno raskinut ugovor između Rijeke i Darija Kneževića. Dugogodišnji kapetan rastao se u prijateljskom ozračju s klubom u kojem je ostvario najveće uspjehe u svojoj karijeri. S Rijekom je 33-godišnji Knežević najprije osvojio dva Kupa (2005. i 2006.), a nakon toga je u Italiji nastupao za Livorno i Juventus.

Na ljeto 2012. godine prihvatio je poziv Rijeke i vratio se na Kantridu, iako je tada imao još ponuda u džepu. Uslijedilo je još jedno podizanje Rabuzinovog Sunca, kao i osvajanje Superkupa.

Za mene Dario spada u red najvećih igrača našeg kluba. Vratio se 2012. godine u Rijeku iako je imao ponudu Sampdorije koja je bila barem tri do četiri puta veća. To može samo netko tko voli Rijeku, svoj kraj, svoju obitelj i tko je možda malo i "lud", rekao je zamjenik sportskog direktora kluba Ivan Mance jutros u programu Radio Rijeke.

Dario Knežević odigrao je važnu ulogu u stvaranju nove Rijeke koja je tada radila svoje prve korake prema novom uzletu. Nakon što ga je citomegalovirus udaljio s terena gotovo godinu dana, Knežević se nije uspio vratiti u pravu formu i završava svoju epizodu u bijelom dresu.

Ovime završava jedna nevjerojatna epizoda u mom životu u klubu koji me afirmirao i pomogao mi da postanem reprezentativac, te da ostvarim svoje dječačke snove. Zahvalio bih se svima s kojima sam dijelio i dobro i zlo svih ovih godina i trenerima, suigračima, zaposlenicima kluba i naravno našim navijačima predvođenih Armadom. Prvo ću se odmoriti do zime i vidjeti hoću li nastaviti igrati ako se nađem u nekom zanimljivom projektu. Nakon toliko godina profesionalnog nogometa veselim se i jednom periodu bez obaveza. Za mene će Rijeka uvijek biti više od kluba i ako budem potreban u budućnosti u nekoj drugoj ulozi, tu sam, rekao je za službenu stranicu kluba Dario Knežević, kojem će na jednoj od idućih utakmica na Rujevici biti priređen svečani oproštaj.

Komentari