Druga međunarodna znanstvena konferencija "Naše more"

Druga međunarodna znanstvena konferencija "Naše more"

Sveučilište u Dubrovniku

Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku organizira drugu međunarodnu znanstvenu konferenciju "Naše more 2021." koja će se održati 17. i 18. rujna u Dubrovniku. Svečano otvaranje Konferencije predviđeno je za danas u 9.30, u sveučilišnoj zgradi na adresi Ćira Carića 4.

Cilj je Konferencije okupiti vodeće akademske znanstvenike, istraživače i praktičare kako bi razmijenili vlastita iskustva i rezultate istraživanja o svim aspektima pomorskih znanosti i tehnologije.

Sudionici konferencije dolaze iz Hrvatske, Poljske, Njemačke, Rusije, Crne Gore, Srbije, Rumunjske te Vijetnama. Uz nastavnike i znanstvenike, Konferenciji će nazočiti i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva  i mnogi drugi.

Ova konferencija organizirana je prvi put 2019. godine kada su se na Pomorskom odjelu proslavile dvije važne obljetnice - stota obljetnica od utemeljenja časopisa Naše more i 60. obljetnica od početka rada Više pomorske škole u Dubrovniku, a time i visokog pomorskog učilišta.

Konferencija Naše more uz istoimeni časopis tako nastavlja dugu i snažnu tradiciju pomorskog obrazovanja te znanstvenog i praktičnog bavljenja pomorskim znanostima i tehnologijama na Sveučilištu u Dubrovniku i njegovim prethodnicama.