Držimo korak u IT sektoru, ali treba nam razvijenije društvo

Držimo korak u IT sektoru, ali treba nam razvijenije društvo Držimo korak u IT sektoru, ali treba nam razvijenije društvo
Foto: Antonia Lozo / Radio Rijeka Foto: Antonia Lozo / Radio Rijeka
Foto: Antonia Lozo / Radio Rijeka Foto: Antonia Lozo / Radio Rijeka

Foto: Antonia Lozo / Radio Rijeka

Hrvatska prati svjetske trendove u informacijskim tehnologijama, potvrdio je i Dan novih tehnologija, što se u Rijeci održava već desetu godinu zaredom. Cilj je skupa promicanje primjene digitalnih tehnologija, ključnih za društveni i ekonomski razvoj.

Dan novih tehnologija u Rijeci - DaNTe od svojeg početka želi široj publici, na zanimljiv i prihvatljiv način predstaviti stručno relevantne teme vezane za primjenu novih informacijskih i komunikacijskih tehnologija. To je prigoda i mjesto susreta javnog, gospodarskog, akademskog i civilnog sektora, na čijoj se suradnji grade neke nove mogućnosti, rekao je otvarajući 10. DaNTe pročelnik zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić.

U osam tematskih predavanja u riječkoj gradskoj vijećnici govorilo se o novitetima iz svijeta tehnologije. Hrvatska prati svjetske trendove u informacijskim tehnologijama, rekao je predsjednik programskoga odbora MIPRO-a Petar Biljanović. Dodaje da nam nedostaje organizacija društva na višoj razini: IT tehnologija podrazumijeva i visoko organizirano društvo te ne može biti uspješna u nerazvijenom okruženju. 

Na Danu novih tehnologija bili su, među ostalima, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar te prorektor za informatizaciju Sveučilišta u Rijeci Zlatan Car, koji je govorio o nedavno nabavljenom vrijednom superračunalu Bura. Poslušajte prilog:

Komentari