Hrvatskoj s ljubavlju – knjige za Hrvate izvan granice

Hrvatskoj s ljubavlju – knjige za Hrvate izvan granice Hrvatskoj s ljubavlju – knjige za Hrvate izvan granice
Foto: B. Vrselja Foto: B. Vrselja

Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske (Foto: B. Vrselja)

Policijska uprava osječko-baranjska, Moto klub Veterani Croatia s podružnicama u Posavini i Hercegovini i IPA Osijek prikupili su više od dvije tone knjiga za Hrvate izvan granice .

Knjige različitih naslova prikupljene u akciji "Hrvatskoj s ljubavlju" danas su predane Osnovnoj i muzičko-umjetničkoj školi Geze Kissa u Sellyeju u Mađarskoj.
Na konferenciji za novinare, održanoj prije odlaska u Mađarsku, načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece istaknuo je važnost ove donacije kao i važnost te jačanje suradnje s Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Dopredsjednik 5. Podružnice Moto kluba Veterani Croatia - Istočna Hrvatska Božidar Vrselja okupljenima je iskazao zadovoljstvo suradnjom s policijom i građanima. Istaknuo je da su knjige prikupljene na teritoriju Republike Hrvatske, Posavine i Hercegovine.
Ivan Pakšić iz Odjela prevencije PU osječko-baranjske rekao je kako se Odjel prevencije ovoga puta u akciju uključio s neuobičajenim „policijskim“ kreativnim metodama metodama. "Ovakvim radom želimo poboljšati suradnju s građanima, kroz zajednički rad, zajedničkim prikupljanjem knjiga, organiziranjem dostavljanja i darivanjem. Na taj način želimo građanima pokazati da policija ne djeluje samo represivno i preventivno", objasnio je Pakšić.
Ovo je već druga po redu ovakva donacija knjiga Hrvatima u Mađarskoj.
knjige-mup-maarska.jpg