Iz@ Medošević & Borgie najavljuju novi album

Iz@ Medošević & Borgie najavljuju novi album

Isječak iz videozapisa “Brodolom / Party”

Riječki rokenrol garage bend Iz@ Medošević & Borgie nakon albuma Granulo je sunce s kojih smo slušali hitove kao što su “Djevojke bose” i “Cura ispred place-a” predstavio je pjesmu “Brodolom / Party”, prvi singl s novog, drugog po redu albuma Opera u Sydneyu.

Brodolom / Party” pjeva o neuzvraćenoj ljubavi između macho straight heteroseksualca i zaljubljenog gay mladića koji kroz pjesmu na duhovit način objašnjava svoju ljubavnu kalvariju.

Ovako o pjesmi kaže sam Izet: “Pjesma je u glazbenom smislu klasični garage rock’n’roll kojim smo htjeli dati hommage grupama kao što su The Who, T. Rex, stari Partibrejkersi i Vatreni poljubac. Na sam izbor singla utjecala je nama prijateljska mlađa publika kojoj se posebno svidio singl, dok su nešto stariji prijatelji (koji su također čuli album na našim zadnjim koncertima) preferirali neke druge pjesme koje će se čuti kroz videosinglove u dogledno vrijeme. Mislim da je tema vrlo aktualna i ozbiljna, ali se kroz humorističan tekst može ublažiti i time prihvatiti na normalan i civilizirani način. Humor i dobar rock’n’roll drive liječe sve.

Tekst i glazbu potpisuje frontmen Izet Medošević, a u glazbi i aranžmanu mu se pridružio i Berislav Pavišić.

Komentari