Krađe, požari i prometne nesreće tijekom vikenda

Krađe, požari i prometne nesreće tijekom vikenda

Devetnaest prometnih nesreća u Osječko-baranjskoj županiji, požar u Ulici Zrinske gore, krađe novčanika ... samo su dio današnjeg policijskog izvješća koje prenosimo u cijelosti uz savjete kako se zaštititi od krađe i kako postupiti kada ste žrtve.

Policijska uprava osječko-baranjska prioćila je danas kako je u noći s 18. na 19. travnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije tvrtke u Vučevcima i ukrao akumulatore, bakar i mesing te novac. Vlasniku je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna, a policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom prijepodnevnih sati 19. travnja nepoznati je počinitelj na prostoru tržnice u Osijeku iz torbice 54-godišnjakinje ukrao novčanik s dokumentima i nekoliko tisuća kuna. Istoga dana, također u prijepodnevnim satima, nepoznati je počinitelj iz otključanog kombi vozila parkiranog na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca u Đakovu ukrao novčanik s nekoliko tisuća kuna i dokumentima.

Kako bi se zaštitili od ovakvih događaja, policija savjetuje:

-torbu uvijek nosite zatvorenu i ispred sebe,

-prilikom kupovine ne ostavljajte torbu, novčanik ili druge vrijedne predmete na blagajnama, policama ili u kabinama,

-izbjegavajte nošenje novčanika, mobitela i vrijednih predmeta u stražnjem džepu,

-obratite pažnju na svoje okruženje, posebno kada ste u gužvi,

-ne pokazujte pred drugima novac i druge vrijedne predmete,

-ne nosite veće količine novca kada idete u razgledavanje ili kupovinu, a ukoliko morate, držite ih pod stalnim nadzorom.

Što poduzeti ukoliko se ipak dogodi krađa?

-ne paničarite - obavijestite zaposlenika trgovačkog centra i nazovite policiju,

-ukoliko vam je ukraden i mobitel, zamolite nekoga da vas nazove - možda je lopov još uvijek u blizini pa ćete po zvuku znati i tko je,

-pretražite vašu okolicu - postoji mogućnost da je lopov izvukao samo novac iz novčanika i odbacio ga u blizini! Spremite pronađeni novčanik pažljivo u vrećicu, možda se otkriju korisni tragovi,

-ukoliko su vam ukradene kartice, nazovite banku i obavijestite ih o događaju.

 

Oko 15 sati 22. travnja, u namjeri da isproba motocikl u dvorištu obiteljske kuće u Kačićevoj ulici u Donjem Miholjcu, 41-godišnjak je motocikl stavio u pogon. Tijekom vožnje po betoniranom dvorištu izgubio je nadzor, udario u parkirani traktor, pao i tijelom udario u kabinu traktora. Pružena mu je liječnička pomoć u Općoj županijskoj bolnici Našice, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozlijede. 

Uslijed kratkog spoja na nosaču električne energije 22. travnja oko 16 sati došlo je do požara u obiteljskoj kući u Ulici Zrinske Gore u Osijeku. Izgorio je dio krovišta i ukrasna lamperija. Vlasniku je nastala materijalna šteta od oko deset tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 32-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine počinila nekoliko kazneno djelo krađa. U poslijepodnevnim satima 20. travnja 32-godišnjakinja je u prodavaonicama u trgovačkom centru u Osijeku ukrala više pari obuće i razne odjevne predmete, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. 

Tijekom protekla četiri dana na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devetnaest prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće jedna je osoba teže, a tri su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih petnaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Osam se dogodilo na području Osijeka, po tri na područjima Baranje, Đakova i Belišća, a po jedna na područjima Donjeg Miholjca i Našica.