Metkovci proslavili blagdan sv. Ilije i Dan grada

Metkovci proslavili blagdan sv. Ilije i Dan grada

Dubrovačko-neretvanska županija

Metkovci su u petak svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Metkovića proslavili blagdan svetog Ilije i Dan grada Metkovića. Na sjednici su uručena javna priznanja i nagrade Grada Metkovića za 2019. godinu.

Uz župana Nikolu Dobroslavić, koji je bio u ulozi izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, sjednici su nazočili ministar obrane i počasni građanin grada Metkovića Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, državni tajnik Frano Matušić, gradonačelnici Dubrovnika i Vrgorca Mato Franković i Ante Pranić te gradonačelnici i načelnici iz doline Neretve.

Poslije pozdravnog govora gradonačelnika Dalibora Milana, direktor Metkovića d.o.o. Filip Dominiković, ministar Ćorić, gradonačelnik Milan te direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković potpisali su ugovor za projekt Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metkovića vrijedan 448 milijuna kuna.

Župan Dobroslavić pohvalio je metkovsku gradsku upravu rekavši kako se tu 'malo priča, ali puno radi'.

"Mogu vam samo čestitati na onome što i kako radite. Mi iz Županije ne samo da to pratimo i podržavamo, nego i surađujemo na brojnim projektima. Radimo skupa na korištenju europskih fondova, tu smo odlični. Hrvatska Vlada pomaže provedbi svih tih projekata, drago nam je da imamo tu potporu, posebno u Metkoviću. Nekoliko projekata važnih za Metković je uvršteno u strateške projekte na sjednici Vlade u Dubrovniku. Moramo naravno pripremiti te projekte, ali ne sumnjam da ćemo uspjeti", rekao je župan.

"S ovog mjesta bih izdvojio tri projekta koji su za mene ključni. Dnevna bolnica Metković ide kako smo i zacrtali, to je složen projekt, ali ćemo ga dovesti kraju. Potom tu je projekt zaštite doline Neretve od zaslanjenja, to je milenijski projekt za dolinu Neretve. Treći projekt je nastavak uspješne provedbe prometnog povezivanja Hrvatske Pelješkim mostom, odnosno projekt autoceste od čvora Metković do čvora Osojnik. Mi želimo čvrstu vezu od Dubrovnika i cijele zupanije do ostatka Hrvatske", istaknuo je župan.

Potpora Vlade se vidi, izjavio je župan, i po imenovanju nove ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

"Vi je svi znate, ona je već kroz nekoliko projekata puno pomogla području Neretve, naročito uzgajivačima mandarina. Na kraju želim odavde poslati poruku našim susjedima u Bosni i Hrecegovini. Pelješki most ide dalje, to nas ne brine, ali huškanja na taj račun dolaze nakon što je uzurpirana vlast u BiH gdje je našem narodu za predstavnika nametnut Bošnjak umjesto Hrvata. Naši sunarodnjaci će opstati u BiH i nikakvi trikovi ih neće natjerati da se isele. Poručujemo im da imaju potporu Dubrovačko-neretvanske županije koja je neupitna i trajna”, rekao je župan Dobroslavić.