Obrani park, obrani Grad - prilika u subotu

Obrani park, obrani Grad - prilika u subotu

Željko Lukunić/PIXSELL

Obrani Park, obrani Grad - poručili su još jedanput iz Inicijative - Čuvajmo naš park. Novu akciju za obranu parka na Trnjanskoj Savici najavili su za subotu, 10. rujna za 12.00h. Pozivaju sve zainteresirane, ne samo stanovnike Savice i poručuju - ove subote Zagreb se brani na Savici.

Inicijativa "Čuvajmo naš Park" prijepodne je podržala i popratila predavanje još jedne od mnogih, ujedno poslijednje žalbe građana Trnjanske Savice Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Riječ je o žalbi na odluku  Gradskog ureda za prostorno uređenje o izdavanju lokacijske dozvole za gradnju župnog centra - crkve bl. Alojzija Stepinca na mjestu uređenog parka na Savici.

Stanari Trnjanske Savice odlučili su predati Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja žalbu na odluku GUP-a o izdavanju lokacijske dozvole za gradnju crkve, a kako bi se očuvao uređeni park s dječjim igralištem. Cilj je da se dragocjeni javni prostor ne devastira u svrhu bilo kakve dodatne izgradnje, te da se stabla stara tridesetak godina očuvaju od rušenja - istaknula je članica inicijative Nevenka Trumbentaš Bakić.

S indignacijom su odbili optužbe da se ne slažu s gradnjom crkve, naglašavajući kako postoji primjerenije zemljište za gradnju.

Grad i Crkva su se dogovorili oko zamijene zemljišta, nagodba se vršila po načelu kvadrat za kvadrat bez procjene vrijednosti zemljišta, odlučeno je o rušenju 25 stabala što je protivno odredbama GUP-a, a postoje još brojne nepravilnosti, istaknuo je Ivo Juretić stanovnik Trnjanske Savice koji je prijepodne predao svoju žalbu i to na čak stotinjak ispisanih stranica.

Posljednja žalba, ali ne i njihov posljednji korak - poručili su iz Inicijative Čuvajmo naš Park. Igor Kramarić u ime inicijative dodao je, kako odustajanja nema te usput najavio subotnji prosvjed i pozvao sve zainteresirane da im se pridruže. Ove subote - Zagreb se brani na Savici - poručio je Kramarić.

Prosvjed će se održati u subotu, 10. rujna, s početkom u 12.00h.

Više informacija o cijelom slučaju na stranicama Inicijative Čuvajmo naš Park.