Od humanitarnog bala i kuglica 100.000 kuna Klinici za dječju kirurgiju

Od humanitarnog bala i kuglica 100.000 kuna Klinici za dječju kirurgiju Od humanitarnog bala i kuglica 100.000 kuna Klinici za dječju kirurgiju
Humanitarni karnevalski bal u Guvernerovoj palači (Foto: Nel Pavletić / Pixsell) Humanitarni karnevalski bal u Guvernerovoj palači (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)
Dr. Harry Nikolić (Foto: Pixsell) Dr. Harry Nikolić (Foto: Pixsell)

Kuglice dobrih želja na Rijeka Adventu (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Ček u vrijednosti od stotinu tisuća kuna doniran je danas Klinici za dječju kirurgiju riječkog KBC-a. Predstojniku Harryu Nikoliću donaciju je uručio gradonačelnik Vojko Obersnel. Novac je prikupljen na humanitarnom karnevalskom balu te u sklopu Rijeka Adventa, tijekom akcije "Kuglice dobrih želja".

"Za taj novac kupit će se dio instrumenta za presađivanje kože koji će nam jako pomoći u svakodnevnom radu te cistoskop kojim se kroz mokraćni mjehur mogu raditi različiti dijagnostički i terapijski postupci", rekao je predstojnik Klinike za dječju kirurgiju riječkog KBC-a Harry Nikolić

Klinika je to koja liječi djecu iz tri županije: Ličko-senjske, Istarske i Primorsko-goranske. Tijekom godine na klinici se obavi oko 26 tisuća pregleda, dok se više od dvije tisuće djece podvrgne operativnim zahvatima, a zadržavanje u bolnici je kraće od tri dana, naglasio je predstojnik. Poslušajte izjavu:

Nikolić: Donaciju ćemo iskoristiti u dva smjera, pripremila Iva Pavletić Crnić

Komentari