Otac ubio troje djece u Mlinovima

Otac ubio troje djece u Mlinovima

Marko Prpić/PIXSELL

Troje djece u dobi od 4 i 7 godina ubio je vlastiti otac u noći na subotu u stanu u Mlinovima. Mediji pišu da je za ubojstvo osumnjičen Harald Kopitz iz Beča koji je živio i radio u Zagrebu. Majka djece radila je u Dubrovniku gdje ju je zatekla grozna vijest te je završila u bolnici.

Zagrebačka policija otkrila je nove detalje stravičnog trostrukog ubojstva. Kažu, zaprimili su dojavu o naznaci samoubojstva nakon što je otac ubijene djece svoje namjere obznanio u oproštajnom pismu na Facebooku. Dolaskom na mjesto događaja, policija je u stanu zatekla Kopitza narušenog zdravstvenog stanja i troje djece koja nisu davala znakove života. Nikada prije policija nije intervenirala u toj obitelji. Policajci koji su pronašli tijela djece primit će psihološku pomoć. Ubojica je prebačen u KBC Sestre milosrdnice a poslijepodne je objavljeno da je pri svijesti i stabilno.

- Centar za socijalnu skrb nije imao informacije o nasilju u obitelji ubijene djece, kazala je Državna tajnica u ministarstvu obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić, nakon trostrukog ubojstva djece u Mlinovima za koje je osumnjičen njihov otac. Istaknula je kako je riječ o obitelji koja je prije tri godine bila na obveznom savjetovanju u nadležnom Centru za socijalnu skrb, dodavši da je to uobičajeni postupak kod razvoda. - Otac i majka djece tada su se dogovorili o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad troje djece, pojasnila je Mađerić.