Plan razvoja Osječko-baranjske županije do 2027. godine

Plan razvoja Osječko-baranjske županije do 2027. godine Plan razvoja Osječko-baranjske županije do 2027. godine

fotografija Amoreta Bajto

Plan razvoja Osječko - baranjske županije do 2027. godine bio je središnja točka današnje, treće sjednice županijskog Partnerskog vijeća. Za novog je predsjednika ovog savjetodavnog tijela izabran zamjenik župana Mato Lukić.

"Na prvom je mjestu demografija i gospodarski projekti, vodimo računa o zdravstvu, prosvjeti i svim drugim čimbenicima ravnomjernog i dobro planiranog razvoja", kaže novoizabrani predsjednik Partnerskog vijeća, zamjenik župana Mato Lukić.

"Partnersko vijeće čine predstavnici zdravstvenih, znanstvenih institucija, lokalne i regionalne samouprave. Svrha Partnerskog vijeća jest izraditi elaborat do 2027. godine u koji su uključeni svi projekti koji se planiraju, već pokrenuti, poput RDC-a, ali i neki koji su tek u planu. Na prvom je mjestu i prioritetna demografija, zatim zdravstvo, socijalna skrb, ekonomija - u svakom slučaju članovi su Partnerskog vijeća ljudi eminentni na području ekonomije- tako da ćemo u tom smjeru razgovarati. Na Vijeću je pred nama predložena radna verzija elaborata, koju ćemo, nakon rasprave, finalizirati i predložiti Županijskoj skupštini" kaže Lukić.