Počele pripreme za novi Škraping

Počele pripreme za novi Škraping

U Centru za kulturu u zgradi Općine Tkon održan je inicijalni sastanak Škraping tima. Jedanaesti Škraping po redu održat će se 5. ožujka 2016. godine. Bit će održan i tradicionalni sajam te Škrapić za najmlađe.

U sklopu Škrapinga, koji je nositelj oznake Hrvatskog otočnog proizvoda, također će biti moguće posjetiti Sajam otočnih proizvoda na kojem će sudjelovati brojni izlagači, kako sa otoka Pašmana tako i  sa ostalih hrvatskih otoka.

U nedjelju 06. ožujka 2016. godine održat će se Škrapić, mali Škraping za djecu pod organizacijom Dječjeg vrtića „Ćok“ iz Tkona. 

Škraping je jedinstvena internacionalna treking utrka po oštrom otočnom kamenju i spada u vrstu ekstremnih sportova. Natjecatelji na startu dobivaju kartu otoka s ucrtanim kontrolnim točkama koje moraju proći u što kraćem vremenu.

Utrka je podijeljena u tri kategorije; Ultra od cca 50 km, Challanger od cca 25 km i Light (Đir) od cca 10 km.

Prilikom utrke natjecatelji prolaze zadanim kontrolnim točkama pored atraktivnih lokaliteta otoka Pašmana te na taj način Škraping osim sportskog poprima i turistički karakter u smislu upoznavanja sadržaja otoka i turističke promidžbe Hrvatske kao destinacije za aktivni odmor. 

Škraping je tradicionalno najveća utrka Treking lige koja broji 13 utrka na području cijele Hrvatske.

Komentari