Policajka Antonija najspremnija od policajki, a bolja i od vojske

Policajka Antonija najspremnija od policajki, a bolja i od vojske Policajka Antonija najspremnija od policajki, a bolja i od vojske
Marko Dimić/Pixsell Marko Dimić/Pixsell

Marko Dimić / Pixsell

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja prije nekoiiko dana proglašena je pobjednica apsolutne kategorije natjecanja za najspremnijeg pripadnika “Memorijal bojnik Davor Jović". Riječ je o Antoniji Radeljić interventnoj policajki koja je MUP u donijela ovo priznanje u velikoj konkurenciji.

 24- godišnja Antonija sve je samo ne krhka plavuša. Oduvijek je htjela služiti domovini ali i biti u sportu. Interventna policija za nju je najlogičnije rješenje mada je u tom odsjeku tek 2 godine. Prve korake načinila je u zadarskoj pomorskoj policiji. Put do Slunja bio je popločan teškim radom, trčanjem, hodanjem pod teretom, vježbama snage, planinarenjem sa teretom da sa noge naviknu na opterećenje. Omiljeno mjesto treninga je teretana a u njoj crossfit.Kod Slunja je trebalo odraditi 45 kilometara puta koji joj je među konkurentkinjama iz Oružanih snaga ali i policije donijeo prvo mjesto:

" Put je bio strmoglav, vrtače, brda šikare, neravnine a na sebi od osnovne opreme sam imala 17, 5 kila samo u ruksaku te uz to puška i borbeni prsluk. Na kraju sam uz dosta vode koju sam napunila imala 22 kilograma na sebi."

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 73 natjecatelja, od kojih deset iz Ministarstva unutarnjih poslova RH, 51 iz Hrvatske vojske te 12 iz oružanih snaga država saveznika i partnera (Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Francuske Republike, Republike Kosovo, Republike Sjeverne Makedonije, Republike Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država te Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske).

I sama priznaje da je zbog svog izgleda atipičnog za policijsko zanimanje imala nekakva dobacivanja na cesti ali među kolegama sve je kaže za 5.

" Otpočetka sma tretirana kao ravnopravna među muškim kolegama, dapače gledaju me kao sebi ravnu a na dobacivanja sa ulice se navikneš" - kroz smijeh će simpatična Antonija koja se iz Interventne ne misliti maknuti tek tako. Voli akciju i takve izlaske na teren koji po kratkom postupku rješavaju probleme.

Zadovoljstvo i ponos u MUP u tim je veće jer je ovo prva pobjeda policije pred vojskom - dodaje zadarska policajka te ističe kako neće stati. Već u rujnu čeka je novi izazov, novo natjecanje i novo pomicanje vlastitih granica.

 

 

Komentari