Prošlo je 29. godina od stradanja obitelji Čengić u Erveniku

Prošlo je 29. godina od stradanja obitelji Čengić u Erveniku Prošlo je 29. godina od stradanja obitelji Čengić u Erveniku

U Erveniku je obilježena je 29.godišnjica zvjerskog ubojstva četveročlane obitelji Čengić koju su na kućnom pragu pogubili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi.Otac i jedanaestogodišnji sin su ubijeni, a potom i zapaljeni u podrumu kuće, dok su tijela majke i petogodišnjeg sina nađena blizu kuće.

Osmorica srpskih pobunjenika su optužena za ovaj zločin i osuđena na po 15 godina zatvora. No, samo je jedan služio kaznu, dok su dvojica pravomoćno oslobođeni krivnje . Posebno je ovo težak dan za brata ubijenog, Vladu Čengića kojega boli što zločinci nisu privedeni pravdi. Želja mu je urediti spomen sobu u obiteljskoj kući njegova brata u čemu će ga poduprijeti Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Ministarstvo branitelja podupire nastojanja obitelji i stavlja se na raspolaganje za financijsku i svaku drugu pomoć kako bi se nedovršena kuća obitelji Čengić uredila i postala spomenik, trajni podsjetnik na njihovu tragičnu sudbinu”, kazao je državni tajnik u Ministarstvu branitelja Darko Nekić.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu i kod spomen obilježja ispred obiteljske kuće, počast obitelji Čengić odala je i saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga kao i predstavnici braniteljskih udruga, Šibensko-kninske županije i općine Ervenik.