Sajam F.R.E.E.: Županijska turistička ponuda predstavlja se u Munchenu

Sajam F.R.E.E.: Županijska turistička ponuda predstavlja se u Munchenu

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i ove godine nastupa na sajmu F.RE.E. u Munchenu, a tijekom sajma planirane su mnogobrojne aktivnosti, poput konferencije za medije ministra turizma Garija Cappellija i direktora HTZ-a Kristjana Staničića.

Također, u planu je promocija slavonskih specijaliteta te posjet proslavljenog bivšeg igrača bavarskog velikana Bayern Munchena Ivice Olića uz nekolicinu trenutnih igrača tog nogometnog kluba s kojima će se posjetitelji moći fotografirati na photobooth uređaju koji će se za tu prigodu postaviti na štand.

Inače, županijski TZ je suizlagač na štandu Hrvatske turističke zajednice veličine 246,5 metra četvorna, uz turističke zajednice Krapinsko-zagorske i Šibensko-kninske županije, gradova Zagreb i Novalja, klastera Slavonija i Makarska rivijera, a zastupljeni su i Valalta, Solaris, Hadria, Kampovi Dalmacije, KUH, Camping village Šimuni, Novasol, Plitvice Holiday resort, Aminess, Jadrolinija, Jadranka kampovi, Hoteli Njivice, Maistra, Mon Perin, Casa Nube, Zaton Holiday resort, Ilirija i Campsite Bi Village.

Dubrovačko-neretvansku županiju je u 2018. godini posjetilo 147 tisuća turista iz Njemačke što je 14 posto više nego godinu ranije, a ostvarili su 748 300 noćenja ili 4 posto više od prethodne godine. Posjetitelji iz Njemačke se nalaze na drugom mjestu po broju ostvarenih noćenja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.