"Sladoled" Teatra Gavran 50. izvedba delničkoga Kotar teatra

"Sladoled" Teatra Gavran 50. izvedba delničkoga Kotar teatra

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Teatarsko-filmskim festivalima ljeti i kazališnim predstavama tijekom godine, Udruga "Kotar teatar" u proteklih je sedam godina obogatila kulturni život Delnica. Prigoda za osvrt na dosad učinjeno bilo je 50. kazališno gostovanje - komedija Mire Gavrana "Sladoled" u izvedbi Teatra Gavran.

Idejni tvorac projekta Kotar teatra Matija Kezele ističe da su i članovi projektnog tima, sumirajući rezultate, ostali iznenađeni spoznajom da im je tijekom sedmogodišnjeg razdoblja uspjelo u Gorskom kotaru organizirati pedeset kazališnih gostovanja. To je, kažu, jako puno s obzirom na novac kojim se raspolagalo.

Svojim najvećim postignućem ocjenjuju i na jubilarnoj predstavi potvrđenu činjenicu da se u Delnicama formirala stalna kazališna publika. Koncept funkcioniranja Kotar teatra ove se godine mijenja, najavljuje Kezele, pa će se nakon sedam ljetnih festivala nastojati tijekom cijele godine jednom mjesčno organizirati po jedno kazališno gostovanje.

Organizatori vjeruju da se zbog toga neće mijenjati odnos publike, čijom su reakciju na sinoćnju predstavu "Sladoled" zadovoljne i glumice Mladena Gavran i Ana Vilenica. Reakcija, kažu, potvrđuje da i niz manjih sredina poput Delnica ima svoju kazališnu publiku koja umjesto jubilarnih 50 zaslužuje i trostruko više kazališnih gostovanja.

Poznate glumice ističu da su im ponekad upravo zbog publike draže izvedbe u manjim mjestima, i da se zbog toga osjećaju opuštenije, a pozitivno ozračje sa sinoćnjeg nastupa ih je podsjetilo na premijeru predstave "Sladoled". Poslušajte prilog:

Obljetnica Kotar teatra, pripremio Nenad Lučić

Komentari