Snijeg i vijavica u Gorskom kotaru i na Platku, zimski uvjeti na cestama

Snijeg i vijavica u Gorskom kotaru i na Platku, zimski uvjeti na cestama

Foto: Robert Anić / Pixsell

U Gorskom kotaru je jutros kiša postupno prešla u gust snijeg. Oborine se očekuju do predvečerja, a od 9 sati su na autocesti i staroj prometnici Rijeka - Zagreb te većini ostalih cestovnih pravaca goranskog područja uvedeni zimski uvjeti. Snijeg pada i na Platku.

Kroz Gorski kotar između priobalja i unutrašnjosti zabranjen je teretni promet kamionima s prikolicom i tegljačima, a zbog snijega koji se zadržava na kolnicima, sve se vozače upozorava na oprez i obvezu korištenja zimske opreme.

Gust snijeg počeo je jutros padati i na Platku, pa je na omiljenome riječkom skijalištu pravi zimski ambijent - uz vijavicu i temperaturu od -1 °C. S obzirom na najave sinoptičara, tijekom poslijepodneva snijeg bi trebao prestati, a Goranskom sportskom centru trenutni uvjeti idu na ruku jer bi vikend koji je pred nama mogao biti idealan za snježne užitke.

Za pretpostaviti je i da će cestarske službe odraditi svoj dio posla, ali ipak, prije eventualnog odlaska na Platak informirajte se o stanju na cestama.

Komentari