Svjetska banka na savjetovanju u Kninu

Svjetska banka na savjetovanju u Kninu Svjetska banka na savjetovanju u Kninu

Svjetska banka priprema novu strategiju za Hrvatsku za iduće petogodišnje razdoblje. Kako bi doznali koje su potrebe i na što se treba fokusirati, već 8 mjeseci njezini predstavnici na terenu prikupljaju prijedloge. Danas su održali savjetovanje u Kninu.

Svjetska banka u Hrvatskoj je prisutna 25 godina, financirala je više od 50 projekata u iznosu od oko 3 i pol milijarde dolara.
U proces pripreme Strategije partnerstva za razdoblje 2019.-2023., banka je uključila lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije, predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora.
Poslušajte direktoricu Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Elisabettu Capannelli.

direktorica +

Većina kninskih projekata dio je velikog europskog Intervencijskoga plana. Na razmatranje za partnerstvo sa Svjetskom bankom ponuđeno je Inovacijsko središte i bivša vojarna Krka, kazao je gradonačelnik Marko Jelić

jelić w

Svjetska banka Hrvatskoj predbacuje neefikasnu javnu upravu, velika troma državna poduzeća i neiskorišten potencijal radne snage. Ključno rješenje za bolje gospodarsko okruženje je, među ostalim, decentralizacija, istaknuo je župan Goran Pauk

pauk w

Trenutačni program Svjetske banke u iznosu od 500 milijuna dolara usredotočen je na prometni sektor. Nakon opsežnog savjetovanja s dionicima, Svjetska banka će zajedno s hrvatskom Vladom, odrediti prioritete i područja svoga djelovanja za razdoblje od 2019. do 2023. godine.