Udruzi osoba s cerebralnom i dječjom paralizom uručeno novo vozilo

Udruzi osoba s cerebralnom i dječjom paralizom uručeno novo vozilo Udruzi osoba s cerebralnom i dječjom paralizom uručeno novo vozilo
Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Županijskoj Udruzi osoba s cerebralnom i dječjom paralizom danas su uručeni ključevi kombi vozila vrijednog 300 tisuća kuna, koje je donirala Primorsko-goranska županija. Nabavkom prilagođenog kombi vozila znatno će se povećati mobilnost osoba s invaliditetom iz ruralnih područja PGŽ.

Ključeve vozila predsjednici Županijske udruge s cerebralnom i dječjom paralizom Renati Kovačić uručio je župan Zlatko Komadina. Uz župana Komadinu na primopredaji je bila i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, kao i dio članova Udruge koja je dobila donaciju.

Kako je na primopredaji rečeno, potrebno je pronaći sredstva za vozača i gorivo, a župan Komadina je istaknuo da će učiniti sve da se taj problem riješi. Ovom donacijom članovi Udruge iz ruralnog područja Primorsko-goranske županije će sada moći biti uključeni u brojne projekte i programe, rekla je Renata Kovačić, a ostaje nam da uz pomoć gradova i općina, te županije osiguramo sredstva za vozača i gorivo.

Ovo nije prvi projekt kupnje vozila za osobe s posebnim potrebama jer je Primorsko-goranska županija donirala i kombi vozilo za potrebe studenata, kako bi im olakšali pohađanje nastave. Evo što su rekli župan Zlatko Komadina i predsjednica Udruge Renata Kovačić - poslušajte:

Komadina i Kovačić o novom kombi vozilu, pripremio Vladimir Jurić

Komentari