[VIDEO:] Stožer: 53 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama 132 osobe

[VIDEO:] Stožer: 53 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama 132 osobe

Foto: Damir Špehar / Pixsell

U protekla 24 sata zabilježena su 53 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas 1142. U bolnicama se liječe 132 osobe, četiri pacijenta su na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 640 osoba.

Na pitanje kako će se kontrolirati nošenje maski, voditelj nacionalnog Stožera Davor Božinović odgovorio je da će se neke mjere, osim lokalno, morati primjenjivati i na razini cijele države. ''Rukovodimo se time da je jesen razdoblje u kojem bismo se mogli suočiti s većim izazovima kad je u pitanju širenje korone, možda i težim simptomima bolesti. Zbog toga ovo razdoblje moramo iskoristiti kako bi stekli navike koje će nam biti neophodne kada dođe jesen", poručio je dodavši da su konferencije za medije Stožera u cilju educiranja javnosti. (Hina)

Od 25. veljače kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, zabilježeno je 3775 osoba zaraženih novim koronavirusom. Oporavilo se 2514 osoba, a dosad je preminulo stotinu i devetnaest osoba.

Do sada je ukupno testirano 94.175 osoba, od toga 640 u protekla 24 sata.

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja. Svi organizatori moraju voditi pisanu evidenciju sudionika da bi se, u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen koronavirusom, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti.

Pogledajte video zapis konferencije za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite:

Komentari