Volonterke i volonteri pomogli iznošenju panjeva

Volonterke i volonteri pomogli iznošenju panjeva

Na poziv Povjerenstva za Marjan jutros je od 9 do 13 sati po vrlo lijepom, toplom i sunčanom vremenu održana uspješna volonterska akcija na Marjanu na kojoj je sudjelovalo nekoliko stotina volontera. Nakon okupljanja volontera kod rampe blizu Instituta gdje su preuzeli radne rukavice i dobili upute

od koordinatora Operativne radne grupe Nenada Ružića i predsjednika Povjerenstva za Marjan prof. dr. Mirka Rušćića, volonteri su se uputili na jugozapadni dio Marjana na kojem su se nalazile velike količine ispilanih debala i granja koje su se organizirano preuzimali prema pravilu lanca ljudi koji su jedan drugome dodavali panjeve i grane koje su se dostavljale blizu ceste kako bi ih vozila Parkova i nasada i Čistoće preuzeli svojim vozilima za odvožnju na deponij.

Među građanima volonterima u radnoj akciji su sudjelovali i članovi Povjerenstva za Marjan dr. Joško Kalilić, Leopold Botteri, Srđan Marinić kao i predsjednik povjerenastva prof. dr. Mirko Rušćić. Radnoj akciji se također pridružio i dogradonačelnik Nino Vela, prof. Mate Omazić, pročelnik Ureda za prosvjetu i kulturu te djelatnica grada Splita Helena Kastropil. Od stranaka u akciji su se pridružili mladi članovi HDZ-a te Splitski savez sportova.

Treba naglasiti da je u akciji sudjelovalo više žena nego muškaraca, a zanimljivo je spomenuti da je baš danas i Dan narcisa tj. Dan borbe protiv raka dojke.

Zahvaljujući volonterima i organizatorima, današnja akcija je vrlo uspješno obavljena, a zbog velike količine ispilanog materijala na ostalim dijelovima Marjana, volonterske akcije će se nastaviti.

Komentari