Vraćaju se sajamske priredbe? Nadamo se....

Vraćaju se sajamske priredbe? Nadamo se.... Vraćaju se sajamske priredbe? Nadamo se....

fotografija Amoreta Bajto

Ako se nastave povoljni epidemiološki trendovi, početkom ožujka u Osijeku bi se mogle održati tradicionalne sajamske priredbe. "Što se nas tiče, sve je spremno", rekao je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović.

"Osijek je jedini grad koji je u prošloj godini, godini pandemije, održao dvije velike sajamske priredbe", kaže direktor Vukašinović te podsjeća da je rekordno posjećeni Proljetni sajam održan uoči proljetnog lockdowna, a Jesenski sajam u vrijeme popuštanja mjera, uz dosta hrabrosti i organizacijskih vještina koje su omogućile i izlagačima i posjetiteljima da uz prilično stroge epidemiološke mjere ipak budu na sajamskom prostoru.
Nacionalni je stožer najavio da bi se, uz povoljne trendove i pad broja novozaraženih,u sljedećem krugu popuštanja mjera mogle naći i sajamske priredbe na otvorenom. "Sajam se ne priprema preko noći", kaže Alen Vukašinović koji već duže vrijeme prikuplja prijave izlagača za tradicionalno proljetno okupljane na Pampasu.

Naime, Osječki proljetni sajam – sajam poljoprivrede i prehrane održava se svake godine u ranom proljetnom terminu, na početku novog sjetvenog ciklusa. Cilj je promicanje poljoprivredne proizvodnje, proizvoda, usluga i tehnologija u proizvodnji i preradi hrane, jačanje ruralnog razvoja, te podrška ukupnom gospodarstvu naše regije. Zahvaljujući dvadesetodvogodišnjoj suradnji Osječkog sajma i Hrvatske obrtničke komore, našoj regiji predstavljen je velik broj hrvatskih obrtnika organiziranih u županijske obrtničke komore. Tematsko određenje sajamske priredbe, uvjeti izlaganja i prodaje, velik broj posjetitelja, tradicija održavanja, mjesto održavanja u središtu regije poljoprivredne proizvodnje, profesionalnost u izvedbi i oblikovanju priredbe, komparativne su prednosti Osječkog proljetnog sajma.

"Ne očekujemo prošlogodišnji rekordni broj izlagača i posjetitelja, ali svjedočimo velikom zanimanju i želji ljudi da se ponovno okupe i proizvode vide uživo, te budu u izravnom kontaktu", dodaje Vukašinović te kaže da se nada kako će se prve subote u ožujku otvoritii Sajam antikviteta u Tvrđi.

Kada je o novom sajamskom prostoru na spojnoj S cesti riječ, Vukašinović kaže da će novi Sajam biti dio Gospodarskog centra i doista reprezentativan objekt koji će postati regionalno okupljalište gospodarstvenika te da će preseljenje u novi prostor biti i novo poglavlje u povijesti Osječkog sajma.

Osijek Sajmovi u ožujku