Vrijedni izlošci za Dan Državnog arhiva u Zadru

Vrijedni izlošci za Dan Državnog arhiva u Zadru

Državni arhiv u Zadru ove godine različitim događanjima obilježava svoj dan - 20. rujna, kao spomen na godinu 1624. kada je osnovan Arhiv Generalnog providura za Dalmaciju, preteča današnjeg Državnog arhiva u Zadru.

*U ponedjeljak, 20. rujna 2021. u 12:00 sati u Čitaonici Državnog arhiva u Zadru bit će predstavljen digitalizirani arhivski fond Obitelj Draganić Vrančić (HR-DAZD-352) koji će istog dana biti dostupan u Digitalnom arhivu na našoj web stranici  ( www.dazd.hr  ). Rezultat je to pilot-projekta kojeg su pokrenuli djelatnici Državnog arhiva u Zadru i njihovi suradnici nakon donošenja novog nacionalnog Pravilnika za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima (KAM).

*U petak, 24. rujna 2021. u 12:00 sati u Izložbenoj dvorani Državnog arhiva u Zadru bit će otvorena izložba Stjepan Radić (1871.-1928.) povodom njegove stopedesete godišnjice rođenja. Izložba ostaje otvorena do 8. listopada.

Budući da su epidemiološke mjere još na snazi i da je ograničen broj posjetitelja, molimo sve zainteresirane da najave svoj dolazak na e-mail: dazd@dazd.hr. - poručili su iz Državnog arhiva u Zadru. 

 

Komentari