Zatvaraju se trgovine odjećom i obućom; neke škole online, neke ipak ne

Zatvaraju se trgovine odjećom i obućom; neke škole online, neke ipak ne

Foto: Pixsell

Od sutra pa na dva tjedna za Primorsko-goransku županiju vrijede nove strože epidemiološke mjere. Sve to kako bi se pokušao smanjiti broj novozaraženih osoba u nadolazećem periodu te kako bi se rasteretio zdravstveni sustav.

Iako je prvotno rečeno da se zatvaraju sve trgovine, osim onih s prehrambenim proizvodima, sutra će svoja vrata zatvoriti samo trgovine odjećom i obućom, a ostale nastavljaju s radom. "To su trgovine u kojima se okuplja veliki broj građana i cilj nam je na takvim mjestima ograničiti kretanje", rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Mladen Šćulac

Škole kojima su osnivači Primorsko-goranska županija, grad Opatija i grad Crikvenica prelaze na C model nastave tj. online. Grad Rijeka ostavio je ravnateljima odluku o prelasku na C model nastave ili o ostaknu na A modelu nastave u školama.

Kako je najavljeno, zatvaraju se i terase kafića, kockarnice i kazina, a obiteljska okupljanja dozvoljena su za maksimalno osam osoba. Teretane i sportski objekti za amaterski sport, također, ostaju zatvoreni. U posjet štićenicima domova za starije može se samo uz predočenje negativnog PCR testa.

"Očekujemo manji broj oboljelih nakon primjene ovih mjera. Ovo je pokušaj usporavanja širenja epidemije pred turističku sezonu", zaključio je Šćulac. Poslušajte razgovor s Mladenom Šćulcem:

Mladen Šćulac, pripremila Vedrana Lisica

Komentari