AUDIO: Povratnička pobjeda Podravke i važan bod PPD Zagreba

AUDIO: Povratnička pobjeda Podravke i važan bod PPD Zagreba

foto: I.Soban/Pixsell

Rukometaši PPD Zagreba u 4.kolu Lige prvaka osvojili su treći bod - odigrali su neriješeno 31-31 na gostovanju kod danskog prvaka Skjerna. Uspješne su bile i rukometašice Podravke kod njemačkog Turingera 28:26 u 1.kolu Lige prvakinja.

U susretu u Danskoj, koji se uglavom odvijao po principu ''gol za gol'', Zagrebaši su imali tri pogotka prednosti početkom drugog poluvremena, a onda i završni napad za pobjedu koji nije iskoristio Bičanić. Usprkos tome zadovoljni su dočekali kraj susreta.

- Osvojen bod i dobra igra velik su nam poticaj za daljnje natjecanje u  Ligi prvaka - ustvrdio je trener PPD Zagreba, Lino Červar.

Najbolji kod Zagrebaša bio je Burić sa 7 pogodaka, a toliko je obrana na vratima imao Urh Kastelic. 

Uz osam golova Ježikove i šest Čigrinove, rukometašice Podravke Vegete pobjednički su se vratile u Ligu prvakinja gdje ih nije bilo protekle dvije sezone. Na gostovanju kod prvakinja Njemačke male su u pojedini trenucima i 7 golova prednosti, a na kraju slavile 28-26, što je sjajna vijest uoči nastavka natjecanja.

- Cure su bile hrabre, oštre i agresivne, parirale domaćima u brzom rukometu, te odigrale fenomenalnu utakmicu - zadovoljan je bio trener Podravke, Zlatko Saračević.

Razgovore s obojicom trenera poslušajte u nastavku:

 

Lino Červar nakon Skjerna, pripremio Marko Šivak

Zlatko Saračević nakon Turingera, pripremio Krešimir Gotlin