Blanka o povratku: Ne znam hoću li u Tokio, moram poštovati svoje tijelo

Blanka o povratku: Ne znam hoću li u Tokio, moram poštovati svoje tijelo

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Od 14. do 19. svibnja Split će biti domaćin Svjetskog školskog atletskog prvenstva koje će se održati na Parku mladeži. Taj objekt ovih se dana dodatno uređuje za natjecanje koje će okupiti 800-tinjak djevojčica i dječaka iz 32 zemlje.

Promotorice prvenstva su Sara Kolak i Blanka Vlašić koja je bila na današnjem predstavljanju ovog natjecanja, govorila o značaju školskog sporta, ali nije mogla izbjeći pitanje o tome kolike su šanse da se nakon duge ozljede vrati nastupima.

- Olimpijske igre u Tokiju moj su vjerojatno posljednji sportski cilj, ali u ovom trenutku ne znam hoću li biti tamo. I mene ubija to pitanje, ali vjerujem u proces povratka. Moram poštovati svoje tijelo, dovoljno sam ga maltretirala, a znam samo da je sve što radim uz bol zapravo korak unatrag - izjavila je Blanka Vlašić. 

U bogatoj karijeri Vlašić je četiri puta sudjelovala na Olimpijskim igrama, te osvojila po jedno srebro (Peking 2008.) i broncu (Rio de Janeiro 2016.). Dvaput je osvajala naslov svjetske prvakinje (Osaka 2007., Berlin 2009.), a vlasnica je i drugog najboljeg rezultata svih vremena s preskočenih 2.08 metara, što je samo centimetar slabije od svjetskog rekorda Bugarke Štefke Kostadinove.

U nastavku poslušajte cijelu izjavu:

9.5. Blanka Vlašić o povratku natjecanjima