Budimir o nastavku La Lige: Uvjeti moraju biti isti za sve klubove

Budimir o nastavku La Lige: Uvjeti moraju biti isti za sve klubove

foto: EXPA/PIXSELL/HRT

Španjolski nogometni klubovi od sutra očekuju povratak momčadskim treninzima. Predsjednik La Lige Javier Tebas nedavno je izjavio da se nada da će se sezona nastaviti od 12. lipnja, ali situacija u pojedinim dijelovima zemlje još je neizvjesna. S Mallorce nam se javio hrvatski napadač Ante Budimir.

- Od sutra je planiran drugačiji način rada, ali i dalje će to biti rad u skupinama. Dosad smo trenirali individualno, pa je promjena dobrodošla. Sve se mijenja iz dana u dan i tako se ponašamo, kaže Ante Budimir, čiji se klub nalazi na otoku koji nije odveć zahvaćen pandemijom. Drugi dijelovi države u znatno su težoj situaciji.

 - Koliko uspijevam vidjeti, neke regije su još uvijek u većim problemima. To naravno utječe i na natjecanje, jer dok kod nas ima razloga da krenemo normalno trenirati, moramo gledati i prema drugim područjima kako bi uvjeti za pripremu bili isti i kako bi se zadržala regularnost natjecanja. Dok najugroženijoj regiji ne bude uvjeta za uobičajeno treniranje, ne možemo ga niti mi prakticirati. Svi smo ovisni jedni o drugima. Nastojimo biti disciplinirani, ali se pritom i spremati za nastavak natjecanja jer izvjesno je da će se igrati.

Mallorca je trenutno u nezavidnoj situaciji, bod ispod linije koja znači ostanak u La Ligi, pa strahuju od scenarija u kojem bi prekid natjecanja značio i njihovo ispadanje iz elitnog društva.

 - Mislim da je generalno mnijenje da se nastaviti igrati da svatko na terenu izbori svoju poziciju. Samo smo dva ili tri tjedna bili ispod crte, pa baš u posljednjem kolu ostali bod iza zone spasa. Međutim, nitko ne razmišlja o toj opciji, nastojimo biti spremni za nastavak. Stvarno želimo ostvariti naš cilj i nastaviti svoju priču u najvišem razredu. Okolnosti jesu neobične, ali momčad dobro djeluje i veselim se nastavku. Igre iz prvog dijela sezone zalog su za optimizam, dodaje Budimir, strijelac devet golova u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Napadač iz Velike Gorice s nastavkom prvenstva nada se i nastavku dobre forme. Nije od onih koji se nameću javnim istupima, ali činjenica je da mu odgoda Europskog prvenstva ostavlja vremena da se kontinuitetom igara u jakoj španjolskoj ligi nametne stožeru reprezentacije kao jedna od napadačkih opcija.

 - U Mallorci sam zadovoljan jer imam kontinuitet, pomažem ekipi i skupljam iskustvo. Nastojim napredovati na svakom treningu, to je moj dio posla, a na nečija razmišljanja ne mogu utjecati. Naravno, kao i svakom igraču, reprezentacija mi predstavlja nešto posebno. Nastojat ću držati kontinuitet i biti što efikasniji, to je ono na što mogu utjecati i što mogu obećati, zaključio je Budimir.

 Cijeli razgovor iz nedjeljne emisije Sport i glazba poslušajte u nastavku:

Ante Budimir - razgovor