CIBONA u akciji - Ivan Velić: Osuđeni smo iznova graditi momčad

CIBONA u akciji - Ivan Velić: Osuđeni smo iznova graditi momčad

Foto: HRT/Pixsell

Košarkaški prvaci Hrvatske, igrači Cibone, počeli su pripreme za novu sezonu. Šampionski je roster prepolovljen, iz momčadi koja je osvojila naslov otišla su čak šestorica (Markota, Gilbert, Ljubičić, Rogić, Marić i Pilepić), a zasad su angažirane četiri prinove (Vucić, Ramljak, Sabeckis i Miller).

- Naravno da sam htio zadržati ove igrače koji više nisu s nama, ali realnost je drugačija. Nakon odlične sezone svi su otišli za boljim ponudama, a mi smo ostali osuđeni iznova graditi momčad, igru i atmosferu - konstatira na startu priprema trener Cibone, Ivan Velić.

- Drago mi je što su novi igrači željni igrati ovdje, odnosno da im Cibona nije drugi izbor. U prvom redu mislim na mladog centra Vucića kojeg smo doveli iz Bosca, na Marka Ramljaka i Litavca Sabeckisa. Quincy Miller? To je rizik, ali ako bude zdrav, nema dvojbe da će biti od velike pomoći - kaže Velić, dodajući da se momčad još slaže, a prioriteti su playmaker i bek-šuter. 

O ambicijama će se moći jasnije govoriti kad se momčad kompletira, no već je sad očito da Cibonu očekuje težak posao. Emigracijom Cedevite na hrvatskim parketima najveći konkurent ostaje Zadar, no u ABA ligi se konkurencija zaoštrava.

- Ovo što klubovi u ABA ligi rade je nevjerojatno. Takva pojačanja i takve novčane svote kakve daju klubovi poput Mornara, Igokee, Krke ... za Cibonu je to nedostižno. Svi su oni drastično povećali budžete, no mi smo i u prošlu sezonu krenuli skromno, pa napravili odličan rezultat. U tom su nam rangu i trenutne ambicije, a to su ostanak u ABA ligi i obrana naslova prvaka Hrvatske - zaključio je Velić.

Razgovor s trenerom Cibone poslušajte u nastavku:

KK Cibona - Ivan Velić na početku priprema