DERBI! Bjelica: Igrat će najbolji; Oreščanin: Bitna je momčad, ne pojedinci

DERBI! Bjelica: Igrat će najbolji; Oreščanin: Bitna je momčad, ne pojedinci

foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Možete li zamisliti prikladniji završetak nogometne 2018. godine od derbija Dinama i Hajduka? Iako Hajduk s mnoštvom problema boravi na 6.mjestu, dok je Dinamo vodeći s čak 19 bodova više od Splićana, ipak je riječ o susretu osobitog natjecateljskog naboja. Početak je u 15 sati uz prijenos na HR2.

Zanimljivo je da se Hajduk s posljednjih šest utakmica u Maksimiru samo dvaput vratio poražen, no Dinamo je s obzirom na trenutnu formu ogroman favorit. Modri su nakanili završiti jesen u pozitivnom tonu, potvrdio je i trener Nenad Bjelica.

- Želimo pobjediti i završiti ovaj dio sezone onako kako smo igrali cijelu jesen. Na teren ćemo poslati zdrave igrače i najbolje što možemo. Ako budemo na nivou mislim da imamo sve šanse da pobjedimo utakmicu - rekao je Bjelica.

U posljednjih sedam utakmica Dinamo je zabio svega pet pogodaka, stoga je fokus i na napadačima. 

- Osobno sam u očekivanom padu forme nakon vrlo naporne, ali i uspješne godine. No, nije bitno tko zabija, dobri smo kao momčad. Hajduk je uvijek opasan, ali moramo se dati i potrošiti maksimalno, jer poslije ove utakmice nam slijedi vrijeme odmaranja i nemamo se razloga štedjeti - rekao je Mario Gavranović.

Ide li Hajduk na put bez nade? Trener Siniša Oreščanin, unatoč nizu problema s ozljedama i žutim kartonima, ne gubi optimizam.

- Koga nema, bez njega se mora, jer bitna je reakcija momčadi, a ne pojedinac. Cijeli tjedan se prilagođavamo onome što nas čeka i očekujem dobru utakmicu - kaže trener Hajduka.

- Tenzije su velike neovisno o poziciji na ljestvici. Očekujem dobru utakmicu protiv europske momčadi, koja će nam pokazati gdje se u ovim trenucima nalazimo - dodao je Ante Palaversa, jedan od niza novih, mladih snaga u Hajdukovom dresu. 

 Opširnije najave iz oba tabora donosimo u nastavku:

Najava derbija iz kuta Dinama, pripremio Marko Šivak

Najava derbija iz kuta Hajduka, pripremio Srđan Fabijanac